Кіровоградщина: ялинки та сосни охоронятимуться в посиленому режимі

Наказом начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Наталії Ревенко затверджено план заходів щодо забезпечення охорони хвойних насаджень від самовільних рубок в передноворічний період. Повідомляє прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ.

Згідно з документом при управлінні створено штаб з координації дій мобільних груп по охороні насаджень від самовільних порубок та забезпечення взаємодії з правоохоронцями та представниками екологічної інспекції, а також робочу мобільну групу для проведення систематичних рейдів. Аналогічні штаби і спеціальні групи створені і на підприємствах. До складу груп входять працівники лісової охорони, райвідділів національної поліції та екоінспекції.

Завдання мобільних груп – перевіряти транспортні засоби щодо законності придбання та перевезення новорічних ялинок, а також здійснювати контроль за наявністю відпускного маркування та відповідних документів при реалізації хвойних дерев.

Наказом передбачено також посилення охорони селекційних плантацій та ділянок особливо цінних та інтродукованих хвойних порід.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар