У Кіровограді покарали 23 неадекватних батьків

Від початку року у Кіровограді до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків притягнули 23 батьків.

Про це на прес-конференції у міській раді повідомила начальник служби у справах дітей міської ради Ірина Сисак, повідомляє кореспондент Першої електронної.
У Кіровограді 113 дітей перебувають на обліку Служби у справах дітей міської ради. Родини, в яких виховуються ці діти, перебувають під супроводом соціальної служби.

Якщо ж батьки не виправляться, до них будуть застосовуватися жорсткіші методи впливу, аніж профілактична робота, кажуть у міські раді.

«У цьому році 23 батьків притягнули до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Стосовно п’яти родин, в яких у неналежних умовах виховуються діти, вже підготовлені позови до районних судів Кіровограда про відібрання дітей терміном на один рік. Відносно 15 батьків подані до суду 13 позовів про позбавлення їх батьківських прав», – розповіла Ірина Сисак.

Всього ж від початку року служба у справа дітей отримала від небайдужих громадян майже 800 повідомлень про факти, коли діти виховуються у неналежних умовах чи стають жертвами домашнього насильства.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар