Шахтарі-інваліди з Олександрії  вимагають заборговану зарплату (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Шахтарі-інваліди міста Олександрії, які працювали на Державному підприємстві «Трест «Олександріярозрізобуд» (зокрема, колишньому вуглерозрізі «Костянтинівський» та ДХК «Олександріявугілля») тривалий час не отримували зароблене.

Сьогодні, 20 листопада, зібравшись біля стін Олександрійської РДА на зустріч з її керівником Андрієм Коломійцевим, вони провели мирну акцію, вимагаючи законних грошей, – повідомляє кореспондент Першої електронної з Олександії.

Протягом тривалого часу трудовому колективу ДП «Трест «Олександріярозрізобуд», до якого увійшло близько 250 олександрійців, не виплачувалась заробітна платня, що в цілому склала 4 млн. гривень. «І це при тому, що кошти для здійснення таких виплат сьогодні на рахунку підприємства є. На даний час це 7,8 млн грн», – розповів ініціатор зібрання й голова Кіровоградської обласної громадської організації «Спілки шахтарів-інвалідів, потерпілих на виробництві, та козацтва» Сергій Горбачов. З його слів, заборгованість має тривалий характер і причина тому – постійна зміна керівників підприємства, які діяли не в інтересах трудового колективу, а лише зловживали своїми правами, що призвело до соціальної напруги в трудовому колективі.

Наостанок зібрання його ініціатори передали Андрію Коломійцеву своє звернення та вимагали донести дану інформацію до голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергія Кузьменка, щоб він на своєму рівні вплинув на керівництво ДП «Трейд «Олександріярозрізобуд» і людям врешті-решт виплатити зароблене. Вислухавши присутніх та отримавши від них папери, очільник району пообіцяв передати їх губернатору. А також зазначив, що сьогодні по обіді нове керівництво «Трест «Олександріярозрізобуд», мало намір провести зустріч з  його колишніми працівниками і порадив присутнім обов’язково там побувати, щоб з’ясувати всі наболілі питання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар