Прокуратура Кіровоградщини розповіла, хто відповість за злочини проти євромайданівців

Напередодні другої річниці Революції Гідності перший заступник прокурора Кіровоградської області Анатолій Гой сьогодні, 18 листопада, прозвітував про стан розслідування кримінальних проваджень,  розпочатих за заявами та повідомленнями про вчинення злочинів відносно учасників Євромайдану.

Як розповів Анатолій Гой, з 19 розслідуваних прокуратурою справ, лише 6 направлено на розслідування в інші регіони та до Генеральної прокуратури України.

«Крім того встановлено причетність 10 суддів загальної юрисдикції, які приймали рішення про обмеження прав громадян на проведення мітингів, притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності учасників мирних зібрань,  – розповів Анатолій Гой. – Із числа поданих заяв 8 перебувають на розгляді, а у 2 випадках прийнято рішення про порушення присяги. Це суддя Бобринецького районного суду та суддя Ленінського районного суду міста Кіровограда».

Щодо судді Ленінського районного суду міста Кіровограда Світлани Льон перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів поставлено питання про притягнення її до дисциплінарної відповідальності. Рішення відносно судді Бобринецького районного суду Олега Бевза покладено в основу притягнення його до кримінальної відповідальності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар