Хроніка подій в зоні АТО за минулу добу

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Хроніка подій в зоні АТО за минулу добу

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші, здійснивши провокацію із застосуванням стрілецької зброї проти українських військових, які розташовуються поблизу Станиці Луганської. У решті традиційно «гарячих» точках Луганщини було спокійно, окрім Попасної, біля якої позиції сил АТО були обстріляні з крупнокаліберних кулеметів ворога. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

У районі Світлодарської дуги була зафіксована одинична провокація противника поблизу села Луганське із використанням станкового гранатомета та великокаліберного кулемета.

Далі на захід спокій зберігався на відрізку фронту до північних околиць Горлівки. Там бандформування після заходу сонця провели неприцільний обстріл наших позицій поблизу Майорська та Зайцевого зі стрілецької зброї.

У західних околицях Горлівки також зафіксовано неприцільний обстріл українських позицій поблизу Новгородського з крупнокаліберних кулеметів.

Найскладнішою ситуація залишається поблизу Донецького аеропорту. Так, НЗФ вчора цинічно порушили досягнуті домовленості, обстрілявши з 120-мм мінометів українські укріплення поблизу Авдіївки, внаслідок чого 1 український військовий загинув, та 8 було поранено. Встановлено, що міномети, з яких було проведено обстріл, ворог замаскував у Путилівському лісі, одному з парків Донецька.

Загалом за добу зафіксовано 23 ворожих провокацій у районі Донецького аеропорту. При цьому противник відкривав неприцільний вогонь зі стрілецької зброї, підствольних та ручних гранатометів.

Також ворог обстріляв наших військових, застосовуючи стрілецьку зброю, автоматичні станкові та підствольні гранатомети поблизу Красногорівки та Мар’їнки.

Окрім того, вчора о пів на третю ранку Спільний центр з контролю та координації зафіксував постріли НЗФ з реактивної артилерії зі Старомихайлівки у сторону Красногорівки. При цьому, за попередньою інформацією, снаряди не досягли своєї цілі: ані житлові квартали, ані українські позиції не постраждали від здійснених запусків ракет.

Маріупольський напрямок

Тут була двічі зафіксована робота ворожих снайперів поблизу Широкиного – вранці та ввечері.

За минулу добу польоти безпілотних літальних апаратів не фіксувалися.

Українські спецслужби успішно знешкоджують бойовиків

У Краматорську оперативники спільно зі співробітниками Національної поліції затримали ватажка одного з бандитських угрупувань так званої «ДНР».

Зловмисник з грудня минулого року брав активну участь у бойових діях проти сил АТО. Окрім того, дружина затриманого продовжує й зараз воювати у складі НЗФ. До Вашої уваги – відео з зізнанням бойовика.


СБУ виявила чергову схованку зі зброєю у селищі Старогнатівка Донецької області

Сховище було облаштовано за місцем проживання одного з бойовиків незаконного збройного формування «Восток», що входить до так званої «ДНР». Правоохоронці вилучили три гранатомети РПГ, чотири гранати РГО із запалами та п’ять кілограмів тротилу з електродетонаторами. За оперативною інформацією, арсенал призначався для здійснення диверсій та терактів проти підрозділів ЗСУ у Волноваському районі.

1211

Наші західні союзники допомагають українській армії сучасним військовим обладнанням

Учора Збройні Сили України отримали американські системи контрбатарейної боротьби для виявлення вогневих позицій ворожих мінометів, артилерії та реактивних систем.

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

Президент України взяв участь у передачі техніки й зазначив, що завдяки сучасним американським радарам стане можливим зберегти життя українських військовослужбовців та цивільних і стримати агресора. Американські радіолокаційні станції здатні визначити координати ворожих вогневих позицій на відстані до 24 км та виявити й супроводжувати в повітрі до 99 ракет і снарядів.

Спочатку ці системи будуть відправлені до Яворівського полігону, де американські інструктори допоможуть нашим бійцям опанувати техніку у найстисліші терміни. Передані радіолокаційні системи – черговий приклад всебічної військової допомоги країн Заходу Україні. Зокрема, українська армія вже отримала від США автомобілі «Хаммер», в тому числі броньовані версії, засоби зв’язку та нічного бачення, а також 23 листопада розпочнеться новий етап навчань Fearless Guardian, де американські військові інструктори навчатимуть шість батальйонів ЗСУ.

Українські військові відточують бойові навички

На базі Навчального центру Військової академії в Одесі військовослужбовці ЗСУ виконали контрольні заняття.

Усі практичні заходи плануються з урахуванням досвіду проведення антитерористичної операції й спрямовані на збільшення ефективності наших підрозділів.

363132333435

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар