Проблема Лісопаркової: міськрада не може – прокуратура поможе

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Прокуратура області через суд зобов’язала Кіровоградську міську раду розробити землевпорядну документацію по організації і встановленню меж території природно-заповідного фонду місцевого значення «Зелений сосновий масив в районі вулиці Лісопаркової».

Територію вказаного зеленого  масиву рішенням обласної ради оголошено такою, що належить до природно-заповідного фонду місцевого значення ще у 2009 році та рекомендовано Кіровоградському міському голові розробити відповідну землевпорядну документацію.

Проте, станом на 2015 рік міськрадою усупереч вимог земельного законодавства така документація не розроблена і не затверджена, що негативним чином впливає на збереження зелених насаджень міста та призводить до необґрунтованої забудови цих земель.

На даний час, судами першої та апеляційної інстанції підтримано позицію прокуратури та визнано протиправною бездіяльність міськради щодо незабезпечення контролю за розробкою землевпорядної документації по організації і встановленню меж території зазначеного природно-заповідного фонду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар