Кіровоградщина: 109 людей із особливими потребами пройшли професійне навчання

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Для підвищення конкурентоспроможності осіб з особливими потребами на ринку праці державна служба зайнятості організовує професійне навчання представників даної категорії громадян відповідно до їхніх інтересів, нахилів, здібностей та програм реабілітації

Протягом січня-жовтня 2015 року за направленням центрів зайнятості області професійне навчання проходили  109  осіб  з особливими потребами з урахуванням рекомендацій індивідуальних програм реабілітації. Для організації професійного навчання осіб даної категорії використовувалась база 13 навчальних закладів та 56 підприємств.

Професійне навчання проводилося за наступними професіями: укладальник-пакувальник, верстатник деревообробних верстатів, складальник виробів з пластмас, квіткар, швачка, обліковець, перукар, бармен, манікюрник, адміністратор, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, продавець продовольчих товарів, слюсар з ремонту автомобілів, кухар, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва  тощо. У цілому, протягом січня–жовтня професійне навчання осіб з інвалідністю проводилось за 42 професіями та спеціальностями. За груповою формою проходили навчання 39 осіб у навчальних закладах області, з них 5 осіб в Одеському та Дніпропетровському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. На  курсах  цільового призначення за навчальною програмою «Підприємець-початківець» навчалось 13 осіб, з яких після закінчення навчання 12 осіб започаткували власну справу.

Постійно організовується професійне навчання осіб з особливими потребами безпосередньо на виробництві з метою адаптації їх на робочому місці та набуття практичних навичок. У такий спосіб проходили навчання 70 осіб з інвалідністю на підприємствах області. Після закінчення професійного навчання 97 осіб працевлаштовані.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар