У теплі дні зими у Кіровограді вимикатимуть опалення

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У теплі дні зими опалення у Кіровограді знижуватимуть або і вимикатимуть.

Про це під час прес-конференції у міськраді повідомив начальник Головного управління житлово-комунального господарства Кіровограда Олександр Хачатурян, – передає кореспондент Першої електронної.

При високих температурах зовнішнього повітря взимку буде знижено потужність опалення, а то і вимкнено зовсім. При зниженні температури, робота опалювальних систем відновиться.

Така система працюватиме не на всіх теплових підприємствах. До прикладу, ТЕЦ буде максимально знижувати температуру, але не буде зовсім вимикатись. Оскільки на запуск величезного механізму ТЕЦ потрібно три дні, то не доцільно буде запиняти це підприємство.

За яких температур буде змінюватись римт роботи тепловиків  поки що невідомо. В Уряді працює робоча група, яка розробляє механізм прив’язки рахунків за опалення до температури зовнішнього повітря. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у зверненні до громадян – повідомляє Урядовий портал.

«Це повинно стати відповідальністю теплокомуненерго – зменшувати обсяги споживання природного газу, зменшувати температуру теплоносія і відповідним чином зменшувати рахунок за опалення вашої квартири, а не опалювати атмосферу за ваші гроші», – звернувся Глава Уряду до громадян.

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз, яка б не була температура на вулиці – «батареї червоні, відкриваємо вікна, і рахунки отримуємо за те, що опалюється атмосфера»: «Так відбувається тому, щотеплокомуненерго зацікавлені в тому, аби спалити якомога більше газу і виставити якомога вищий рахунок».

«Уряд пропонує прив’язати рахунок, який отримують громадяни, до температури зовнішнього повітря», – наголосив він.

Глава Уряду повідомив, що зараз працює робоча група, щоб ухвалити відповідну постанову Кабінету Міністрів України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар