Вибух на Луганщині: є загиблі, Кіровоградщина допомагає з відновленням (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У місті Сватово на Луганщині стався вибух, який спричинив пожежу. Під час трагедії загинули люди, нанесено значних матеріальних збитків. Кіровоградщина допомагатиме з ліквідацією наслідків пожежі.

Про це під час апаратної наради  повідомив голова ОДА Сергій Кузьменко – передає кореспондент Першої електронної газети.

Голова ОДА дав розпорядження головам районних адміністрацій і міським головам зібрати гуманітарну допомогу (зокрема, будівельні матеріали) для відправлення у Сватово.

В результаті вибухів на складі боєприпасів в Сватове Луганської області постраждали 14 осіб. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) – повідомляє РБК – Україна

“В результаті вибухів загинули дві людини (1 військовий та 1 цивільний) та постраждало 16 осіб. (12 військових і цивільних 4)”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 жовтня близько 19:45 на території складу боєприпасів об’єднаного польового складу Збройних Сил України під Сватове Луганської області сталася пожежа, з-за якого почали вибухати снаряди і розлітатися по місту. Раніше було відомо про загибель 2 людей та поранення восьми в результаті вибухів.

В результаті вибухів і локальних пожеж в Сватове було пошкоджено більше 30 багатоповерхових будинків, ще 7 приватних будинків були повністю знищені. Місцева влада вирішила призупинити навчальний процес у місті.

За заявою комісії при Міноборони, причиною пожежі на складі під Сватове став пуск сигнальної ракети. СБУ кваліфікувала вибухи в Сватове як теракт. Міністр оборони України Степан Полторак назвав подію результатом дії диверсантів, які хочуть дестабілізувати обстановку.

Велика частина Сватове та прилеглих сіл залишилася без електрики і газу, в місті було ускладнено водопостачання.

Зазначимо, Сватове знаходиться на підконтрольній території Україні Луганської області, на великій відстані від лінії розмежування. Населення міста становить близько 18 тис. осіб.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар