Профспілки підтримують позицію Януковича

Голова Федерації профспілок Кіровоградської області Сергій Петров виступив із заявою щодо ініціативи президента Віктора Януковича щодо загальнонаціонального діалогу.

«Учора всі центральні телеканали держави та провідні Інтернет-видання оприлюднили заяву Президента України, у якій вій закликає всі політичні сторони та громадськість до загальнонаціонального діалогу.

Дійсно, сьогодні країна опинилася у досить непростій ситуації. Різне, подекуди протилежне бачення темпів євроінтеграції, стало причиною різкого загострення ситуації, а згодом і суспільного протистояння в країні. Проведення євромайданів, мирних акцій, народних віче, масових зібрань за участю студентських, профспілкових та інших громадських організацій засвідчує становлення впливового громадянського суспільства, без врахування думки якого ні влада, ні політичні еліти не повинні приймати рішення щодо суспільно важливих питань розвитку України. Профспілки вважають, що будь-які доленосні для народу України питання мають вирішуватися мирним конституційним шляхом у рамках діалогу влади, політичних сил і громадянського суспільства.

Президія ФПУ пропонувала Президенту України, Верховній Раді України за участю політичних партій, професійних спілок, інших організацій громадянського суспільства провести Національний форум для обговорення та вироблення взаємоприйнятних рішень, узгоджених послідовних дій у напрямі підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Влада дослухалася до нас. Президент прийняв єдино вірне рішення і особисто закликав усі сторони до переговорного процесу. Сподіваюся, що влада займе конструктивну позицію, а опозиція відмовиться від протистоянь та ультиматумів», — йдеться в заяві.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар