На Кіровоградщині викрито серійних злодіїв, які викрали майже 2 км кабелю

На рахунку двох жителів міста Новоукраїнка, 19 та 20 років, сім фактів крадіжок кабелю, що належить підприємству зв’язку. Загальна сума завданих збитків становить близько 3 тисяч гривень. Про це Першій електронній повідомили в прес-службі УМВС України в Кіровоградській області.

Злочини було скоєно упродовж кількох місяців. Вийти на слід зловмисників правоохоронцям допомогли громадяни, що мешкають неподалік місця вчинення останньої крадіжки.

Під час проведення опитування жителів районного центру, працівники міліції отримали інформацію, яка сприяла встановленню підозрюваних осіб. Одним із зловмисників виявився 19-річний місцевий мешканець, який зізнався, що викрадав кабель разом з 20-річним приятелем. Саме він, за словами напарника, і був ініціатором такого «заробітку», адже має судимості за вчинення крадіжок та грабежу, – розповів начальник Новоукраїнського РВ УМВС в області Ігор Матвійчук.

Викрадене зловмисники продали, а виручені кошти використовували на власні потреби.

За цими фактами триває досудове розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Злодіям повідомлено про підозру, їм загрожує покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі на строк до 5 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар