Неслухняних комунальників оштрафували вдруге

Кіровоградське територіальне відділення Антимонопольного комітету вдруге застосувало санкції до приватного сільгосппідприємства «Райсількомунгосп» (смт Вільшанка), що надає послуги з централізованого водопостачання.

Про це йдеться в інформації відділення, текст якого має у своєму розпорядженні Перша електронна.

«У березні, за результатами розгляду справи, дії приватного сільськогосподарського підприємства «Райсількомунгосп» визнано порушенням закону у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку водопостачання та водовідведення.

Підприємство було зобов’язано у двомісячний строк сплатити штраф, привести договори про надання послуг з централізованого водопостачання у відповідність до Типового договору та здійснити перерахунки споживачам плати за послуги у зв’язку з передчасним застосуванням тарифу в порушення частини 5 статті 32 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Натомість ПСП «Райсількомунгосп» не повідомило про виконання рішення та частково сплатило штраф до державного бюджету.

Законом передбачена відповідальність за невиконання рішень Антимонопольного комітету України та його територіальних відділень.

А тому, враховуючи факт визнання підприємством вчинення порушення конкуренційного законодавства, до нього застосовано штраф у розмірі 17 тис. грн., який потрібно сплатити до державного бюджету України», — йдеться в повідомленні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар