Кіровоградці показали донеччанам кулі в сепаратизм (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

«Кожен голос на цих виборах – куля в сепаратизм» – це слоган одного з мотиваційних плакатів, що були презентовані у Краматорську 12 жовтня.

Кампанія спрямована на мотивацію людей до участі у процесі виборів та усвідомленому голосуванню. Про це розповів кіровоградець керівник напрямку «Фабрика думки «Донбас» Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» Дмитро Ткаченко під час презентації зразків соціальної реклами.

Організатори продемонстрували відео-ролики, постери та банери, які розміщені на інформаційних носіях та транслюються на телеканалах по всій території Донецької та Луганської областей, яка підконтрольна Україні. Ця інформаційна кампанія «Вибори – демократія – Україна» спрямована на мобілізацію та залучення виборців до процесу голосування на майбутніх місцевих виборах.

За словами керівника напрямку «Фабрика думки «Донбас» Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України» Дмитра Ткаченка, цей проект можна розглядати як боротьбу за свідомість мешканців Донеччини.  «З одного боку вони знаходяться в стані страху та стресу, а з іншого боку – під агресивним та маніпулятивним напором російських ЗМІ. Тому проект націлений на виховання демократичної свідомості мешканців звільнених територій, збільшення їх громадської активності, але ми також ставимо додаткове завдання – повернути людей в нормальний громадянський ціннісний контекст. Люди мають зрозуміти, що їх власне майбутнє їм ніхто не принесе. Тільки вони самі його можуть побудувати, захистити, вибороти, або проголосувати за нього».

Інформаційна кампанія націлена на мешканців звільнених територій Донеччини та Луганщини і створюють її в основному вихідці з цих регіонів. «До реалізації долучились більшою мірою донеччани-переселенці або люди, які пов’язані з цими регіонами. Наприклад, дизайнером став Костянтин Ковалишин, який створив серію біг-бордів навесні 2014 року в Донецьку, коли ми боролися з навалою «русской весны». А один з відео-роликів, які зараз демонструють на телеканалах у Донецькій та Луганській областях, озвучив лідер гурту «Кому вниз» Андрій Середа. Оскільки більшість фахівців нашого проекту це представники медіа та громадських активістів зі Сходу, то вони знають мову, якою можна достукатись до своїх земляків. У своїй соціальній рекламі ми використали різні емоційні підходи – від позитивного настрою, до провокативного обурення», – наголосив Дмитро Ткаченко.

Найближчим часом в рамках проекту в Маріуполі художники з групи «665» створять патріотичний стріт-арт. Він буде закликати людей переводити патріотизм у конкретні громадянські дії – голосування. Партнерами втілення цієї кампанії стали Донецька та Луганська обласні військово-цивільні адміністрації, Маріупольська міська рада та громадські організації «Агентство розвитку Приазов’я» і «Центр правозахисник та законодавчих ініціатив». Інформаційна кампанія «Вибори – демократія – Україна» – перший пілотний проект в рамках широкої діяльності аналітичного центру «Фабрика думок «Донбас» Донецької обласної організації ВГО «Комітет виборців України».

Зразки соціальної реклами можна завантажити за посиланням

Поширити:

Залишити коментар:

коментар