Прокуратура попередила незаконне надання у користування 1,5 тисячі гектарів землі

Завдяки прокуратурі Кіровоградської області попереджено незаконну передачу у користування понад 1500 гектарів сільськогосподарських земель, окрім того за прокурорського втручання понад 1000 гектарів таких земель повернуто державі.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі області з посиланням на начальника управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді Зою Федунець.

«З початку року прокуратурою пред’явлено 70 позовів про повернення земель загальною площею понад 1500 гектарів наразі 36 позовів задоволено, 1000 гектарів земель вже повернуто до державної власності. Як приклад, рішенням господарського суду Кіровоградської області задоволено позовні вимоги прокурора та визнано недійсним чотири незаконні договори оренди земель, укладені між Світловодською райдержадміністрацією та аграрним підприємством. Сільгоспугіддя площею 48 гектарів та вартістю понад 800 тис. грн. повернуто державі», – сказала Зоя Федунець.

За повідомленням прокуратури, результатами цьогорічних перевірок стали 7 кримінальних проваджень, розпочатих за фактом самовільного зайняття земель та 23 документи прокурорського реагування, внесених до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з вимогою скасувати акти відносно незаконного надання у користування 1500 гектарів земель – незаконну передачу вказаних земель попереджено.

До суду пред’явлені 70 позовів про усунення виявлених порушень та повернення земель до державної власності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар