Кіровоградців навчатимуть слідкувати за публічними коштами (анонс)

Наступної п’ятниці, 23 жовтня, експерти Кіровоградського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» проведуть майстер-клас з користування єдиним веб-порталом використання публічних коштів e–data.gov.ua. Під час майстер-класу спеціалісти навчать як працювати з веб-порталом та розкажуть про можливості контролю ефективності використання бюджетних коштів.

Майстер-клас передбачає:

  1. Презентацію законодавчих нововведень щодо публічності використання державних коштів.
  2. Висвітлення основної інформації про єдиний веб-портал використання публічних коштів e–data.gov.ua.
  3. Відпрацювання практичних завдань по роботі з веб-порталом, спілкування між учасниками.

Проводитимуть майстер-клас: Олена Дмитренко та Костянтин Данильченко, аналітики КОВ ВБО «ВМ ЛЖВ».

До участі у заході запрошуються громадські активісти, журналісти, політики та всі, кого цікавить здійснення контролю за бюджетними коштами.

Бажаючих взяти участь у майстер-класі просимо повідомити на email: bocharovtuz@gmail.com або за тел. 097-282-65-21, 050-86421-80 до 19 жовтня. Контактна особа  Володимир Бочаров-Туз.

Про місце проведення всіх зацікавлених осіб буде повідомлено додатково.

Довідка:

15 вересня Міністерство фінансів презентувало єдиний веб-портал використання публічних коштів e–data.gov.ua. Цей ресурс дає змогу отримати інформацію про платіжні трансакції на єдиному казначейському рахунку. Веб-портал є новим дієвим механізмом контролю за використанням бюджетних коштів, яким може скористатися кожен охочий.

Нині в Україні 76 500 установ та організацій, що функціонують за кошти державного бюджету. Веб-портал «E-Data» працює цілодобово та оновлюється щодня. Інформацію, отриману з нього, можна відфільтрувати за різними параметрами, сформувати в документ та завантажити (в т.ч. в форматі Excel). Такий документ може бути використаний як доказова база в суді.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар