Що варто знати кіровоградцям про соціальні пільги

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кіровоградська ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області інформує про правильне застосування соціальної пільги.

Кіровоградська ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області нагадує, що відповідно до абзацу 169.4.1 пункту 169.4 статті 169 Податкового кодексу податкова соціальна пільга  застосовується до доходу, нарахованого на корить платника податку протягом звітного податкового місяця як заробітна плата ( інші прирівняні до неї відповідно до законодавства виплати, компенсації та винагороди ), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного пожиточного мінімуму, діючого для працездатності особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень ( у 2015 році – 1710 грн.).

Згідно з пунктом 169.2.1 пункту 169.2 статті 169 Податкового кодексу податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місяцем його нарахування (виплати ).

Платник податку подає роботодавцю заяву про самостійне обрання місяця застосування податкової соціальної пільги.

Податкова соціальна пільга починає застосовуватись до нарахованих доходів у вигляді заробітної плати з дня отримання роботодавцем заяви платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право.

Якщо заяву і підтвердні документи надано не з початку місяця, ПСП застосовується  до всієї суми доходу у вигляді заробітної плати, нарахованого в такому місяці.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар