Міжнародний інститут пропонує кіровоградцям 300 євро за аналітичну статтю (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 7 жовтня, у Кіровограді відбулась презентація проекту “Регіональні голоси за демократію”.

Проект розроблено Інститутом міжнародного співробітництва німецької асоціації народних університетів (DVV International). Як розповіла представник Інституту Анна Опіц, в Україні проект діє лише у 5 областях України: Запорізька, Вінницька, Житомирська, Херсонська та Кіровоградська. Реалізовується програма за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Частиною проекту «Регіональні Голоси за Демократію» є конкурс аналітичних матеріалів. Його метою є поширення кращих практик взаємодії трьох секторів суспільства – громади, влади та бізнесу – як на локальному рівні, так і на рівні України. Серед завдань конкурсу є підтримка і заохочення тих журналістів та мас-медіа, хто пише про демократичні процеси, громадянське суспільство, висвітлює роботу громадських організацій для широкої аудиторії, а також популяризація і поширення інформації про кращі практики взаємодії трьох секторів суспільства – громади, влади та бізнесу, – спрямовані на впровадження проектів соціальної дії та вирішення локальних проблем силами громади. Організатори конкурсу прагнуть поінформувати українську спільноту про історії успіху у громадському секторі п’яти областей.

Прийом і реєстрація конкурсних заявок та робіт розпочинається 15 вересня 2015 року і триває до 15 листопада 2015 року. Розгляд заявок та робіт конкурсним журі триватиме з 16 листопада 2015 року до 30 листопада 2015 року. Оголошення підсумків конкурсу та нагородження переможців відбудеться під час Національного форуму у рамках проекту «Регіональні Голоси за Демократію» 9-11 грудня 2015 року.

Участь у Конкурсі можуть брати всі зацікавлені особи – журналісти, медіа-активісти, блогери, які працюють у ЗМІ, що зареєстровані або поширюють свою діяльність на аудиторію п’яти областей – Вінницька, Житомирська, Запорізька, Кіровоградська та Херсонська. До участі у Конкурсі приймаються статті, опубліковані у друкованих паперових виданнях (журналах, збірниках, газетах, шкільних тижневиках) та на веб-сайтах, а також відео-сюжети та програми, що виходили в ефір у період з 15 вересня 2015 року і до 15 листопада 2015 року. Статті та відео-матеріали, що не були опубліковані або не вийшли в ефір, не приймаються до розгляду. Тематика статей, що приймаються до розгляду, повинна стосуватися теми «Демократія», «Роль громадянського суспільства», «Історія успіху громадської організації».

Конкурс проводиться у чотирьох номінаціях: «Аналітична стаття у друкованому виданні», «Аналітична стаття в електронному виданні», «Сюжет у випуску новин\програма на телебаченні» та «Сюжет у випуску новин\програма на радіо». У кожній з номінацій визначається три переможці – всього 12 призерів отримають у рамках проекту нагороди, що еквівалентні сумі у 300 євро. Вік учасників Конкурсу – авторів матеріалів і статей, – не старший 35 років.

Деталі конкурсу за посиланням

Поширити:

Залишити коментар:

коментар