Мешканці Кіровоградщини скаржаться на оперативність нарахування субсидій

Громадські активісти почали опитування, наскільки доступним та комфортним для жителів Кіровоградщини є процес отримання адміністративних послуг та субсидій. Про це кореспонденту УНН повідомив аналітик Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації “Всеукраїнська мережа ЛЖВ” Костянтин Данильченко.

За його словами, активісти почали опитування, наскільки доступним та комфортним для жителів Кіровоградщини є процес отримання адміністративних послуг та субсидій.

“Ми плануємо оцінити, наскільки споживачі задоволені послугами, визначити доступність та зручність ЦНАПів та УСНЗ, з’ясувати думку клієнтів щодо процесу та результатів наданих послуг, а також дослідити, наскільки реально отримати послуги дистанційно. У загальному фокус громадського моніторингу буде зосереджено на шести установах”, – розповів К. Данильченко.

Аналітик зазначив, що на даний момент опитано близько 70% респондентів. Найбільше людей турбує оперативність нарахування субсидій, оскільки зазвичай це відбувається не раніше, ніж через 4 місяці після подання документів. Також людей турбує той факт, що неможливість додзвонитися на „гарячу” лінію, адже один і той самий спеціаліст консультує людей на ресепшині і відповідає на дзвінки, що в свою чергу створює великі черги з бажаючих уточнити те чи інше питання.

На основі цих та інших даних, отриманих під час дослідження, буде зібрана робоча група експертів з числа фахівців організації ЛЖВ та організацій, що надають адміністративні послуги, яка розробить план дій для вдосконалення процесу надання послуг і підвищення рівня задоволеності клієнтів.

Методика дослідження дозволить виокремити позитивні та проблемні моменти в системі надання послуг та у подальшому виробити рекомендації для вдосконалення роботи установ. У рамках дослідження буде опитано 375 респондентів (чоловіків та жінок) віком від 18 років і старше різних соціальних категорій. Окремо аналітики дослідять думку людей з обмеженими фізичними можливостями та відвідувачів управлінь соцзахисту та ЦНАПів, які прийшли з дітьми.

Проект реалізує Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації “Всеукраїнська мережа ЛЖВ”. Дослідження охопить центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) та управління соціального захисту (УСНЗ) міст Кіровограда та Олександрії, а також Кіровоградського району.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар