Кіровоградські інтернати готові до зими

У цьому запевнив голову облдержадміністрації Сергія Кузьменка та учасників апаратної наради директор департаменту соціального захисту населення Олександр Догаров. Він зазначив, що в системі соцзахисту області функціонують 12 інтернатних закладів, де на повному державному утриманні перебувають 1723 підопічних, у тому числі 60 осіб, переселених з Попаснянського будинку-інтернату Луганської області (нині вони мешкають у Веселокутському будинку-інтернаті, що в Новоукраїнському районі). Про це повідомляють на сайті КОДА.

Щодо підготовки закладів до опалювального періоду, то лише один із 12-ти (Власівський геріатричний пансіонат у Світловодському районі) має централізоване опалення. Тут встановлено прилад обліку теплової енергії, тож, як зазначив Олександр Догаров, пансіонат сплачує лиш за те тепло, яке дійсно отримує від місцевого КП “Власівські мережі”.

Три будинки-інтернати – Веселокутський, Єлизаветградківський, Біляївський, що використовують для обігріву приміщень вугілля, забезпечені ним у 100-відсотковому обсязі (на весь опалювальний період). 130 тонн твердого палива знаходиться на складах і, в разі похолодання, тут готові розпочинати опалення приміщень.

Котельні семи інтернатних закладів працюють на газі. Вони також повністю підготовлені до роботи, угоди на постачання газу пролонговані.

Щодо долучення цих закладів до проекту із заміни газового опалення на альтернативні види палива, то відповідна робота ведеться. Кіровоградський будинок-інтернат (найбільший споживач газу у системі соцзахисту) взяв участь у відборі Кабінету Міністрів і включений до переліку закладів, що фінансуватимуться за цим напрямком. З державного бюджету для заміни системи опалення виділено 5,6 мільйона гривень.

– Ми очікуємо надходження цих коштів, – зазначив Олександр Догаров. – Головним їх розпорядником є управління капітального будівництва ОДА.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар