Податкова нагадує: Новорічні подарунки не оподатковуються

Головне управління Міндоходів у Кіровоградській області нагадує, що не включається до доходу платника податку вартість дарунків, якщо їх вартість не перевищує 50% однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року (у 2013р. – 573,50 грн.), за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

Отже, новорічні подарунки, вартість, яких у 2013 році не перевищує 573,50 грн. не підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб. У разі, якщо вартість подарунка перевищує вищезазначену суму, то податок на доходи фізичних осіб утримується у розмірі 15% (17%). Якщо ж новорічні подарунки надаються у грошовій формі, то вони у повному обсязі включаються до складу доходу платника податків та підлягають оподаткуванню за ставкою 15% (17%).
Звертаємо увагу податкових агентів, що у податковому розрахунку (форма №1-ДФ) за ознакою „160” відображають новорічні подарунки, вартість яких не перевищує 50% однієї мінімальної заробітної плати, а за ознакою „126” – у разі перевищення такої суми, або у разі виплат у грошовій формі.

За матеріалами прес-служби ГУ Міндоходів у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар