У Кіровограді відбудеться науково-практична конференція, присвячена держархіву та краєзнавцям

У четвер, 8 жовтня, о 10.00 у конференц-залі Державного архіву Кіровоградської області корпусу № 1 (вул. Академіка Корольова, 3)  відбудеться відкрита обласна науково-практична історико-краєзнавча конференція, присвячена 90-річчю утворення державного архіву Кіровоградської області та 90-річчю Національної спілки краєзнавців країни.

Організатори конференції: відділ археографії та використання документів Держархіву області та обласна організація Національної спілки краєзнавців України.

У роботі конференції братимуть участь: голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, науковці, аспіранти та студенти Кіровоградського державного педагогічного університету імені В. Винниченка, співробітники Кіровоградських обласних краєзнавчого та художнього музеїв,  та музеїв області, вчителі історії, краєзнавці, співробітники Державного архіву Кіровоградської області, працівники комунального закладу ««Кіровоградське обласне Пошуково-видавниче агентство «Книга Пам’яті України».

Коротка довідкова інформація про ДАКО: 17 листопада 1925 року – дата заснування Держархіву області. У цей день на засіданні президії Зінов’євського окрвиконкому було прийнято рішення про організацію на базі архіву окрвиконкому Зінов’євського окружного архівного управління. Саме з цієї дати розпочав свою історію Державний архів Кіровоградської області.

У Державному архіві області на зберіганні знаходиться майже 1,5 млн.  документів з другої половини XVIII століття і до сьогодні, які охоплюють історію не тільки Кіровоградської області, а й Київської, Одеської, Миколаївської, Херсонської областей.

Для задоволення потреб громадян, виконання покладених на архів завдань щороку з архівосховищ видається понад 25 тисяч справ, виконується близько 2,5 тисяч різноманітних інформаційних запитів та звернень громадян.

Співробітники архіву ведуть плідну науково-дослідницьку роботу з соціально-значущих тем, а також виставкову роботу.

У зоні комплектування Державного архіву знаходиться 131 підприємство, організація та установа, в яких утворюються документи Національного архівного фонду. Працівники архіву надають методичну і практичну допомогу установам в організації діловодства та проводять відбір документів на державне зберігання.

Конференцію організовано з метою привернення уваги широкої громадськості до історико-документальної спадщини Кіровоградщини, популяризація вагомого краєзнавчого доробку  науковців, істориків, краєзнавців краю серед українського загалу, висвітлення у науковому виданні,  ЗМІ унікальної історії краю.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар