РНБО: Третя доба тиші (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Уже третю добу поспіль зразково дотримується зі сторони бойовиків режим припинення вогню. Вчора не було зафіксовано жодного випадку ворожого обстрілу сил АТО або відкриття противником вогню з метою провокації наших військових.

Про це повідомляє ІАЦ РНБО

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, внаслідок бойових дій жоден з українських військовослужбовців не загинув. Однак, внаслідок підриву на ворожій розтяжці під час виконання завдань з розвідки були поранені двоє наших бійців. Це сталося південніше Мар ‘їнки.

У той же час НЗФ продовжують вести повітряну розвідку місць дислокації українських військових. Так, вчора в зоні проведення АТО було зафіксовано проліт одного безпілотника противника.

Вчора розпочалося відведення українського озброєння калібром менше 100 мм від лінії розмежування

Українська сторона зразково виконує даний пункт Мінських домовленостей, тим самим пришвидшуючи вирішення кризи на сході країни. Відводяться не лише гармати калібром до 100 міліметрів, але й танки та міномети.

Водночас, незважаючи на досягнуті домовленості, противник продовжує зберігати присутньою важку техніку у безпосередній близькості до лінії розмежування. Як повідомляється в черговому звіті Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні, безпілотний апарат Спецмісії вчора зафіксував танки бойовиків так званої «ДНР» поблизу лінії розмежування на схід від Маріуполя. Незважаючи на відносну близькість ворожої техніки до лінії зіткнення, немає причин до хвилювання, адже українська лінія оборони надійно укріплена, особливо на Маріупольському напрямку. І у разі чого наші військові зможуть дати гідну відсіч ворогу.

У Попаснянському районі Луганської області затримано ворожого агента – пенсіонера правоохоронних органів

Встановлено, що чоловік виконував завдання представників ГРУ ГШ ЗС РФ, які перебувають у якості так званих «радників» НЗФ в окупованому Стаханові. Затриманий постачав ворогу інформацію про сили АТО, намагався створити агентурну мережу, прикриваючись посвідченням офіцера міліції.

Також за вказівкою російських спецслужб він мав налагодити канал постачання зброї та вибухівки з окупованої території для організації терористичних та диверсійних актів. Під час обшуків у агента вилучено 3 пістолети, автомат, 2 карабіни та 7 рушниць, понад 1300 набоїв різного калібру, детонатори для гранат, професійні оптичні пристрої, ящик димових шашок,  тощо та значну суму коштів у вітчизняній та іноземних валютах.

12 11

Співробітники СБУ затримали на Донеччині бойовика, який планував здійснити терористичний акт на блокпосту сил АТО у Дзержинську

Встановлено, що у минулому році затриманий добровільно вступив до лав бандформування «ДНР». Після успішного наступу української армії влітку минулого року, він отримав від своїх ватажків завдання організовувати диверсії і теракти.

22 21

Українські військовослужбовці допомагають відновлювати школи в прифронтових районах

Селище Луганське знаходиться на лінії зіткнення. Під час активних бойових дій його щільно обстрілювали бойовики – з мінометів та артилерії. Місцева школа суттєво постраждала – один із ворожих снарядів влучив у навчальний клас, тому зараз в стіні величезна діра. В іншу аудиторію прилетіла мінометна міна і пробила перекриття між першим і другим поверхами.

Вигоріло приміщення дитячих роздягалень. Цілих вікон майже немає.

1 вересня в Луганському до школи пішли майже півтори сотні дітей. Армія пообіцяла, що не залишить у скруті дітей. Військові інженери вже приступили до робіт. Частину матеріалів для ремонту надав Червоний Хрест, з рештою допомогли благодійники.

39-3 31 32 33 34 35 36 37 38 39 39-1 39-2

Україна виховує молоде покоління патріотів

У місті Кремінна понад 50 першокурсників Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» урочисто склали Клятву ліцеїста.

Наступного року Луганський ліцей відзначить своє 20-річчя. Після окупації Луганська, навчальний заклад було евакуйовано у Кремінну. Цього року на перший курс (відповідає 10 класу звичайної школи) зараховано 56 осіб.

41 42 43 44 45 46 47

На базі Дніпропетровського національного університету імена Олеся Гончара розпочалися безкоштовні курси з англійської мови для воїнів – учасників антитерористичної операції. На заняття записалися вже 60 захисників Вітчизни. Курс розрахований на 3 місяці, заняття – тричі на тиждень.

51 52

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар