Кіровоград відвідав міністр аграрної політики

Успішні реформи – це один із важливих індикаторів того, наскільки ефективною є робота органу державної влади у галузі. Реформи в аграрному секторі України демонструють перші позитивні результати та закладають міцну основу його розвитку на довгострокову перспективу. Про це зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко під час відкриття національної агропромислової виставки «Агроекспо-2015» у Кіровограді – повідомляє прес-служба мінагрополітики.

Серед успішних реформ в аграрному секторі – дерегуляція, диверсифікація і відкриття нових ринків збуту, реформування системи управління галуззю.

«Завдяки здійсненим реформам вдалося значно спростити умови для роботи бізнесу, малого та середнього підприємництва у галузі, відкрити нові експортні напрями та розширити товарний асортимент експорту. Як результат, сільське господарство залишається експортною галуззю №1 в Україні та забезпечує 14% загального обсягу ВВП. Незважаючи на тиск з боку Росії, за 7 місяців аграрному сектору вдалося забезпечити обсяг експорту продукції на рівні 7,7 млрд дол. США. Це становить 35% валютних надходжень від загального експорту України. Такі показники є хорошим індикатором для закордонних партнерів та вітчизняного бізнесу, що реформи здійснюються, Україна змінюється», – наголосив Міністр Олексій Павленко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар