Дожити до 100: у Кіровограді привітали довгожителів (ФОТО)

????????????????????????????????????

На сьогоднішній день у Кіровограді офіційно зареєстровано семеро довгожителів – усі жінки 1913-1914 року народження. Місцеві управлінці та чиновники намагаються не забувати про людей, які пережили не одне життєве лихо та історичні катаклізми. Сьогодні, 1 жовтня, у День людей похилого віку, чиновники завітали у гості до найдоросліших кіровоградців і привітали їх квітами, подарунками та конвертами з невеликою фінансовою підтримкою.

Першою, до кого приїхали управлінці, стала 101-річна Клавдія Шавілова. Бабуся мешкає на останньому поверсі однієї з кіровоградських 5-поверхівок, але це не заважає їй за хорошої погоди здійснювати вуличні прогулянки.

«Виходжу на вулицю кожен день. То йдемо ми на прогулянку до Критого ринку і назад», – розповідає Клавдія Арсентіївна, яка прожила довге, повне випробувань життя. За 101-літньою мамою доглядає її донька Ольга. А от син живе в Магадані, тому  вже давно не навідує матір.

«Дорога погана, не пускають», – говорить Клавдія Шавілова і відвертається. Її донька теж нічого про брата не говорить. Для родини це мало приємна тема.

А от з іншою довгожителькою –  Фросиною Горбаненко –  проспілкуватися не вдалося, бо бабуся майже нічого не бачить і не чує, по квартирі пересувається лише за допомогою доньки.

«Живе у нас бабуся вже 6 років, але до грудня місяця минулого року була зареєстрована у своєму селі, – розповідає донька Марія. –  І тепер час від часу до нас заходять працівники соціального відділу, вітають зі святами. Ось нещодавно вітали маму з Днем народження. Чи важко нам, питаєте? То скажу я вам одне: Не питайте, чому заплакані очі».

Після цього візиту працівники відділу соціальної політики Кіровоградської міської ради поїхали вітати інших довгожителів з Днем людей похилого віку. У святковому списку ще лишилося 5 прізвищ: Меланія Плотницька, Єлизавета Лазарько, Марина Сірінчук, Пелагея Четвертак та Ганна Григор’єва.

Бажаємо здоров’я та благополуччя вам, дорогі жінки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар