Зведені дані щодо ситуації у зоні АТО (РНБО)

Основні події, що сталися в зоні АТО за минулу добу.

Донецький напрямок

Поблизу сел. Лозове, що на південь від Світлодарська, противник відкривав вогонь з крупнокаліберного кулемета.

На північ від Горлівки, поблизу сел. Зайцеве, вчора вранці відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворожою ДРГ тривалістю півтори години. Загін противника намагався просочитися крізь нашу лінію оборони. Проте внаслідок влучної стрільби у відповідь з боку українських військовослужбовців, бойовики були змушені відступити. Втрат серед наших воїнів не було.

Ще одна ворожа провокація з використання стрілецької зброю відбулася поблизу Майорська.

Поблизу Красногорівки (південно-західна околиця Донецька) противник застосував проти сил АТО стрілецьку зброю, міномети та БМП. Вогонь вівся з житлових кварталів прилеглого сел. Старомихайлівка. Про це розповів сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

Нагадуємо, що незважаючи на режим тиші, противник, як і раніше, тримає на передньому краї значні сили, в тому числі – важке озброєння, що суперечить Мінським домовленостям.

Маріупольський напрямок

На цьому напрямку режим тиші дотримується зразково.

За минулу добу в зоні АТО було зафіксовано 2 польоти ворожих БПЛА.

Вчора 1 український військовослужбовець отримав поранення в ході розмінування території. Це сталося між Артемівськом та Горлівкою. Загиблих у лавах сил АТО внаслідок бойових дій за минулу добу немає.

Українські сапери продовжують знищувати нерозірвані снаряди, залишені російськими найманцями на українській землі

Так, днями на території закинутого гранітного кар’єру на Донеччині, було знищено 7 реактивних снарядів до РСЗВ «Град». Цю небезпечну знахідку нашим військовим показали місцеві мешканці. На їх знешкодження було витрачено 2 години часу.

19 11 12 13 14 15 16 17 18

Після російської агресії в землі Донбасу залишилося чимало небезпечних речей – кількість утилізованих боєприпасів та мін вже рахується на тонни. Тому  ще раз звертаємося до мешканців прифронтової зони з проханням не підходити близько до будь-яких підозрілих предметів. При виявлені зброї чи вибухівки повідомляйте міліцію, військових та співробітників ДСНС. Від цього залежить Ваше життя.

Служба безпеки України затримала мешканця Тернопільщини, якого було завербовано російськими спецслужбами

До співпраці з ФСБ РФ громадянин України був залучений ще у 2006 році – під час відбування кримінального покарання на території Росії. У 2014 році, після звільнення з колонії, зловмисник прибув на Тернопільщину зі спеціальним завданням від своїх кураторів – збирати інформацію про склад та підготовку підрозділів ЗСУ. Також провокатор планував вступити до однієї з громадських організацій з провокативною метою. «Куратори» дали йому завданням створити групу для здійснення терактів на території РФ. За планом російських спецслужб, під час перетину українсько-російського кордону, цю групу мала затримати ФСБ, що стало б приводом для розгортання нової хвилі антиукраїнської інформаційної кампанії в ЗМІ . Наразі тривають слідчі дії.

На Дніпропетровщині СБУ блокувала постачання контрафактних товарів до району АТО

На блокпосту «Межова», що на межі Дніпропетровської та Донецької областей, правоохоронці затримали вантажівку, в якій було 365 ящиків горілки без марок акцизного збору. Згодом співробітники спецслужби зупинили на цьому ж блокпосту ще дві фури, які намагалися провезти 20 ящиків контрафактних цигарок та майже 900 літрів алкоголю. Усі товари вилучено.

21 22

В Чернівецькій області співробітники СБУ перекрили канал постачання зброї та боєприпасів із зони АТО

Їх затримали «на гарячому» – при реалізації чергової партії зброї. Під час обшуків у зловмисників було вилучено 2 автомати Калашникова, 7 гранат та понад 2 тисячі набоїв різного калібру.

33 31 32

На Луганщині міліція ліквідувала схему фінансування НЗФ

Встановлено, що ряд підприємств, що розташовані на окупованих територіях, мають подвійну реєстрацію – українську та незаконну (у бойовиків).

Ці підприємства проводили будівельно-ремонтні роботи по відновленню інфраструктури Луганської області за кошти з місцевих бюджетів – понад 3 мільйони гривень. У подальшому ці гроші були переведені у готівку та спрямовані на сплату так званих «податків» на користь бандформування «ЛНР».

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар