Чи є органічні продукти на полицях кіровоградських супермаркетів?

Активісти КМО ВЕГО « Мама 86» разом з учнями старших класів  школи №3 здійснили  рейд кіровоградськими супермаркетами з метою виявити чи можна там придбати органічні продукти.

Перед походом по магазинам міста,  учні прослухали ознайомчу лекцію про те, що таке органічне харчування, навчились відрізняти органічні продукти від неорганічних і псевдо екологічних, а для проведення перевірки озброїлись спеціальними брошурами з зображенням логотипів сертифікованої органічної продукції, яку визнають в усьому світі, в тому числі й в Україні.

Об’єктами перевірки було обрано супермаркети АТБ, “Фуршет” і “Екомаркет”, що розташовані в районі Новомиколаївки. Юні інспектори з жалем виявили, що відомі їм торгові марки, які вони звикли вважати корисними і екологічними насправді не мають логотипу сертифікації, а тому їх не можна назвати органічними.  Незвичний організований натовп з фотокамерами, привертав увагу інших відвідувачів супермаркетів, а також охоронців. Останні  почали вимагати припинення зйомки і пояснень того, що відбувається. Але конфліктної ситуації пощастило уникнути після з’ясування  деталей акції і її мети.

Нажаль, справжньої сертифікованої органічної продукції в інспектованих магазинах перевірка не виявила. Але позитивом від заходу стало закріплення в свідомості учнів розуміння того, що таке органічні продукти, як їх шукати і чому не все, що називається в рекламі еко-  насправді є таким.

В рамках Зеленого тижня 2015 заплановано ще кілька рейдів найбільшими супермаркетами і торговими мережами Кіровограда. А також ряд просвітницьких заходів в навчальних закладах міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар