Депутати облради не захотіли повтору епопеї з перейменуванням бібліотеки

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні під час останнього засідання 39-ї сесії 6-го скликання депутати обласної ради прийняли рішення про зміну назви обласної бібліотеки для юнацтва імені О.М. Бойченка.

 Як повідомляє кореспондент Першої електронної газети, колектив бібліотеки звернувся до депутатів з проханням перейменувати заклад на імені Євгена Маланюка. І не лише тому, що це наш відомий земляк, який прославив своїми творами Кіровоградщину і Україну. Бібліотекарі відмітили, що лише в їхньому закладі зберігається повна текстова база творів лауреатів обласної премії Маланюка. А ще таку ідею підтримали кіровоградці під час громадського обговорення питання перейменування.

Та деякі депутати  (Микола Наконечний, Микола Корецький, Валерій Манухін) виступили проти бібліотекарів, повторюючи історію з перейменуванням бібліотеки ім. Гайдара на Шевченка. За їхніми словами, щоб не відновлювати протистояння між прибічниками різних письменників, необхідно взагалі забрати з назви закладу прізвище.

Врешті, після кількох хвилин дискусій і двох голосувань, депутати вирішили змінити найменування юридичної особи “Обласна бібліотека для юнацтва ім. О.М.Бойченка” на “Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва”.

За перейменування бібліотеки на честь Є.Маланюка виступило 27 депутатів, проти – 18, утримались – 13, не голосувало – 3.

За перейменування закладу у «бібліотеку для юнацтва» проголосувало 52 депутата.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар