Якщо будівництво заправки на Балашівці продовжиться, місцеві перекриватимуть дорогу

На вчорашній протест жителів Балашівки та райцентру проти будівництва заправки на території парку, що на Степняка-Кравчинського, доволі швидко з’явилася реакція. Про результати поінформувати громаду взявся міський голова Іван Марковський вчора ввечері, 28 вересня – повідомляє журналіст Першої електронної газети.

Марковський вклався приблизно в десять хвилин. Як все продовжилося після вчорашнього пікету розтлумачив так: сьогодні на засіданні виконавчий комітет Кіровоградської ради скасував містобудівні обмеження для будівництва заправки на території парку та поряд з дитячим майданчиком і житловими будинками.

Громадський активіст, член виконкому міської ради Олександр Цертій, до якого за допомогою звернулися місцеві, ситуацію з документами прокоментував кореспонденту Першої електронної газети:

“Містобудівні умови і обмеження – це вихідні дані. На підставі цього розробляється проект. Сьогодні вранці Марквоський з’ясував у нашому управлінні, що дійсно були надані ці містобудівні умови і обмеження з порушенням закону. І вже о другій годині на засіданні виконкому їх скасували. Це було додаткове питання, внесене до порядку денного, – зазначив Цертій.

Тим часом місцеві жителі продовжили дискусію, адже побоюються, щоб після виборів не продовжилася історія.

Тут ще раніше щось хотіли будувати. Ми звернулися, нам дали відповідь, що нікому ця земля не продавалася і продаватися не буде. І дозволу тут не буде. Ми заспокоїлися. Та коли телефонує мені п’ята квартальна і каже: «Ой, Олексіївно, у нас позавчора появилася будівля». Кажу: «Як? Нам же сказали, що тут нічого не буде будуватися». От ми і зібрали людей учора, – говорить квартальна шостого квартального комітету Валентина Коваленко. – Це єдиний парк, який об’єднує балашівку. У нас 2100 людей, молоді – триста. І куди ця молодь піде? Усі гуртки платні! Вона іде сюди. Люди постійно будуть дивитися за парком. Якщо щось сюди завезуть, то люди миттєво або перекриють дороги, або все зламають тут, якщо ми законним шляхом нічого не доб’ємося. Але ми не допустимо цього! Як це буде тут гратися маленька дитина, а поряд стоятиме заправка? Краще вони б тут збудували дитячий садок чи бібліотеку”.

Жінка каже, що запросили у Марковського поіменно списки тих депутатів, які за це голосували. А він сказав, що не може цього дати, бо це ніде не фіксується, а казав дадуть нам по фракціям.

Вікторія Семененко для «Першої електронної газети»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар