На Кіровоградщині працівники міліції затримали розбійника-гастролера

Чоловік зі шматком розбитої пляшки напав на продавчиню одного з магазинів у Новоархангельському районі, аби забрати з каси гроші. У результаті 64-річна жінка отримала травми у вигляді порізів. За скоєне підозрюваному загрожує до 12 років ув’язнення.

– Повідомлення про подію надійшло до райвідділу міліції 25 вересня від жительки населеного пункту. Вона опинилася неподалік магазину та почула крик і побачила травмовану потерпілу, – розповів начальник Новоархангельського РВ УМВС в області Ярослав Корецький. – Зловмисника правоохоронці затримали упродовж трьох годин. Після вчиненого він утікав з місця пригоди польовими дорогами, ховаючись від сторонніх очей.

Як з’ясувалося, 25-річний житель Хмельницької області лише у минулому році повернувся з місць позбавлення волі, де відбував покарання за скоєння розбою. На Кіровоградщину чоловік начебто прибув з товаришем кілька днів тому, аби провести в останню путь знайомого.

Згодом, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зловмисник вирушив на пошуки готівки. Дорогою зайшов до крамниці, де на ту хвилину не було відвідувачів. Накинувшись на продавчиню, яка не збиралася віддавати гроші, просто так чоловік завдав їй ушкоджень.

Після цього потерпіла змогла вийти на вулицю та покликати на допомогу. Місцева жителька одразу ж зателефонувала на «102», а односельці, що також вчасно нагодилися, відвезли жінку до лікарні, повідомляє прес-служба УМВС України в Кіровоградській області.

Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Стосовно нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За вчинене підозрюваному загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар