Кіровоградщині вибори обійдуться в 36 млн грн

У цілому дохідна частина обласного бюджету за рахунок перевиконання плану за півроку загального фонду і спеціального фонду збільшилася на 15,177 мільйонів гривень. Також облрада виділить 44 мільйони гривень, враховуючи субвенцію з держбюджету на освіту, медицину та підготовку робітничих кадрів, у звязку зі збільшенням мінімального прожиткового мінімуму. Відповідну інформацію під зас засідання президії Кіровоградської обласної ради, що проходило у п’ятницю, 25 вересня, озвучив голова Кіровоградської облради Олександр Чорноіваненко. Про це повідомляє онлайн-видання “Златопіль”.

За інформацією голови обласної ради, 128 мільйонів субвенції з державного бюджету було виділено Кіровоградщині на виконання програм соціального захисту населення. 
“Також 36 мільйонів гривень виділено на вибори до місцевих органів влади, – зазначив Олександр Чорноіваненко. – Це по області. У тому числі, нашій територіальній виборчій комісії, яка визначатиме депутатів в обласну раду – близько 900 тисяч гривень”. 
 
Разом з тим, за повідомленням голови облради, сума, що виділенна на вибори, може змінюватися, адже заплановані кошти в Кіровограді, наприклад, виділені лише на перший тур виборів міського голови. Відповідно, якщо в першому турі Кіровоград не обере міського голову, депутатам облради доведеться засідати іще раз, для того, аби додати ці кошти.
“Можливо, я забігаю наперед, – повідомив членам президії Чорноіваненко, – але ви маєте бути про це поінформовані”.  
Нагадаємо, що на наступному засіданні сесії обласної ради планується розглянути більше трьох десятків питань. У тому числі – і зміни до бюджету.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар