Бібліотека Бойченка запрошує кіровоградців на тиждень творчого дозвілля

З 28 вересня по 4 жовтня обласна бібліотека для юнацтва ім. О. М. Бойченка запрошує на заходи:

4 жовтня  о 12.00 розпочнеться чергове засідання студії творчого настрою «фАРТ». Цього разу відвідувачі засідання продовжать роботу над створенням «Джгуту з бісеру». Майстриня Ковтун Валентина Василівна радо навчить учасників цьому виду мистецтва, адже прикраси із бісеру доповнять будь-який образ жіночої статі. Тим більш, що бісер не обмежує фантазію і за бажання кожна рукодільниця зможе опанувати цей вид декоративного мистецтва. Тож під час засідання пропонуємо дізнатись, як зв’язати джгут із бісеру. Для роботи Вам знадобиться:

  • нитка типу «Ірис»;
  • гачок не більше 1 мм в діаметрі голівки;
  • бісер (колір на вибір);
  • голка;
  • ножиці.

З 28 вересня у відділі абонементу буде оформлено книжкову виставку «Знайомтесь ‒ література Європи: Угорщина та Румунія». Цикл виставок «Знайомтесь – література Європи» продовжує розповідати про надбання світової літератури. Цього разу більш детально буде представлена література Угорщини та Румунії. На виставці будуть представлені підручники та довідники з історії літератури цих країн, книги видатних письменників та книги мовами оригіналів.

29 вересня з 10.00 до 15.00 біля приміщення бібліотеки відбудеться  VІІ-ий Фестиваль молодіжної книги на вулиці Дворцовій «Я – України син і щиро гордий цим!». Фестиваль проводитиметься з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек на центральній вулиці міста – Дворцовій, у форматі масштабної вуличної акції. В програмі святкування – проведення вуличних акцій та різнопланових масових заходів патріотичного спрямування; майстер-класів, акцій та конкурсів; виступи танцювальних, спортивних, театральних колективів тощо. Також в рамках Фестивалю, спільно з громадською ініціативою «Армія SOS»,  буде проводитись збір благодійної допомоги для кіровоградських воїнів, що знаходяться в зоні АТО. Чекаємо усіх бажаючих на Фестивалі!

28 вересня о 14.00 працівники відділу абонементу працівники відділу абонементу проведуть урок мужності «Герої не вмирають!». Ще рік тому ніхто з них й уявити не міг, що буде добровольцем на передовій. Справжніми героями сучасної України, є її мужні визволителі! Відкинувши всі слова про подвиг і звитягу, усі емоції, ми побачимо звичайних людей: комбайнерів і вчителів, банківських працівників і слюсарів, фермерів та програмістів, водіїв та музикантів… Проте, вони володіють надзвичайним даром – всеперемагаючою любов’ю до України, вірою у свій народ. Саме про героїзм простих українських хлопців – справжніх герої України і йтиме мова під час заходу.

30 вересня праці о 15.00 працівники відділу абонементу проведуть історично-літературну годину «Народні месники Кіровоградщини», присвячену Дню партизанської слави. З метою вшанування подвигу партизанів і підпільників у роки Великої Вітчизняної війни працівники бібліотеки ознайомлять відвідувачів з історією підпільно-партизанського руху в період 1941-45 рр..

З 1 жовтня у відділі сприяння технічній творчості молоді буде оформлено книжкову виставку «І хліб на вишиванім рушнику». Виставка буде прикрашена свіжим хлібом на вишитому рушнику та літературою про хліб та вишивку.

З 1 жовтня у відділі мистецтв буде представлено книжкову виставку «Дай, бабусю, поцілую сивину твого волосся», присвячену Міжнародному Дню людей похилого віку.

З 1 жовтня у відділі мистецтв буде оформлено книжкову виставку «Чарівний світ музики», присвячену  Міжнародному дню музики. Література, представлена на ній, ознайомить з життям і діяльністю геніїв музики, розкриває їх творчий потенціал та вклад у становлення музики.

2 жовтня працівники відділу мистецтв проведуть слайд-бесіду «Годинник, як витвір мистецтва». На відвідувачів чекає корисна інформація про історію виникнення годинників, різновиди годинників, сучасні годинники тощо.

Запрошуємо усіх небайдужих кіровоградців долучатися до Всеукраїнської  програми  збору та утилізації пластикових пляшок та кришок для подальшої переробки та виготовлення протезів та їх частин для воїнів АТО. Акція відбувається за ініціативи благодійного фонду «ОВЕС».  Пункт збору кришок з пластикових пляшок знаходиться на першому поверсі бібліотеки.

Триває акція всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна». Запрошуємо усіх кіровоградців долучатися до благодійної акції та передавати  книги для військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО.

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.М.Бойченка

тел. 0954712767 Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності;

0669457664 Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності.

Адреса: вул. Декабристів 6\15. Сайт: http://www.lib.kr.ua  

Працюємо щодня з 9.00 до 18.00, вихідний — субота.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар