Обласним лідером за поширенням наркоманії є Світловодськ

Найвищий показник розповсюдження наркоманії в Кіровоградській області на сьогодні зафіксовано у Світловодську – 60,3 на 10 тис. населення, найнижчий – у Голованівському районі (7 на 10 тис. населення).

Таку інформацію оприлюднив під час засідання координаційної ради з питань профілактики наркоманії та протидії злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів при ОДА начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко.

На сьогодні у Голованівському районі — один з найнижчих показників не лише в області, а й в державі по кількості офіційно зареєстрованих споживачів наркотичних речовин – 7 наркозалежних, що становить 2,2 на 10 тис. населення. В області середній показник становить 26, по державі – 16,8 осіб на 10 тис. населення.

В цілому ж, як відзначив керівник профільного управління ОДА, сьогодні у наркологічних кабінетах області зареєстровано 2581 особу з наркотичною залежністю та 213 осіб з залежністю від інших психоактивних речовин.

Серед негативних чинників, що перешкоджають ефективній роботі по профілактиці наркоманії, учасники наради назвали недостатній рівень співпраці у цьому напрямку органів місцевої влади з підрозділами Міністерства внутрішніх справ.

За матеріалами сайту КОДА

Поширити:

Залишити коментар:

коментар