За 3 місяці на Кіровоградщині “зібрано” більше 11 тисяч нарковмісних рослин

Комплекс оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та коноплі, проводився на території області у період з 1 червня по 24 вересня. Про це Першій електронній повідомляють у прес-службі УМВС у Кіровоградській області.

У рамках відпрацювання на Кіровоградщині правоохоронцями було здійснено понад 160 обстежень сільськогосподарських підприємств та 1600 присадибних ділянок.

Внаслідок вжитих заходів працівники міліції виявили більше 70 фактів незаконних посівів та вилучили більше 11,4 тисяч нарковмісних рослин, з них 2408 – маку та 9037 коноплі.

За вказані правопорушення 37 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності, передбаченої ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України.

Крім того, складено 13 адміністративних протоколів за ст. 106-1 «Невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки» та ст.106-2 «Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель» КУпАП.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар