Санаторії Кіровоградщини чекають на учасників АТО

Гарні умови проживання, відпочинку та лікування чекають на усіх, хто вирішив покращити своє здоров’я в санаторії Гусарське урочище. Серед тих, хто нині перебуває на санаторно-курортному лікуванні в санаторії зараз є і демобілізовані воїни АТО.

Відвідавши даний заклад заступник голови Новоукраїнської районної ради Наталія Степаненко познайомилась з умовами проходження санаторно-курортного лікування учасниками АТО та поцікавилась їх враженнями від усіх оздоровчих заходів.

Читайте більше: Санаторій на любителя: як відпочивають у «Гусарському урочищі»

За словами учасників бойових дій, у санаторії їх задовольняє все. Вони гарно відгукнулись і про 4-разове харчування, теплолікування, морські, хвойні, медові та скипидарні ванни. Маючи сучасну медичну апаратуру персонал санаторію професійно надає послуги з фізіотерапії, магнітотерапії, лазеротерапії та інше.

Як розповідає головний лікар  санаторію Зоя Ярошенко,  наразі  тут лікуються п’ятеро учасників АТО з різних куточків України. Серед них жителі Волині, Рівенщини, Миколаївщини та Київщини. Нагоду підлікуватись у нашому Гусарському урочищі вони отримали завдяки державній програмі, згідно якої і було виділено кошти на  придбання путівок до санаторію.

За словами Зої Олексіївни, загалом за державні кошти планується   оздоровити 150  учасників АТО. З них, – 38 припадає на мешканців Кіровоградщини.  Поки що, на жаль, цієї можливістю не скористався жоден з учасників АТО  нашого регіону.

У той же час, перелік запропонованих процедур для лікування  свідчить про те, що в даному санаторію загально-терапевтичного профілю можна дійсно оздоровитись на високому рівні. Лікують же в санаторії захворювання органів  дихання, шлунково-кишкового тракту, суглобів, хребта, нирок, хвороби периферичної нервової та серцево-судинної систем.

Крім того, в санаторії розроблено оздоровчі програми, які дозволяють поєднати різноманітний відпочинок, оздоровлення та сімейний відпочинок. Усе це  є просто необхідною умовою для покращення психологічного та фізичного стану учасників бойових дій,  яким надана можливість відпочити та оздоровитись в одному з найпрекрасніших куточків Новоукраїнщини.

Тож, як зазначила заступник голови Новоукраїнської ради Наталія Степаненко  наразі необхідно покращити роз’яснювальну роботу серед демобілізованих учасників АТО та використати можливість оздоровити наших захисників.  

Олена Комісаренко для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар