Бойовики провокують українских військових відкрити вогонь (РНБО)

Перемир’я на сході України триває. Вже близько місяця противник не застосовує важке озброєння – танки, міномети та артилерію. Відбуваються лише дрібні провокації противника на передньому краї та локальні перестрілки.Про це повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

Вчора було зафіксовано 5 епізодів порушення режиму тиші з боку НЗФ. Це сталося ввечері на межі Донецької та Луганської областей – у с. Троїцьке та Лозове. Противник кілька разів відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. Також вкотре було зафіксовано активність ворожого снайпера. Слід відзначити, що часто стрільба ведеться неприцільно, з провокативною метою, – щоб змусити українських військових вести вогонь у відповідь. Цим самим ворог намагається звинуватити сили АТО в ескалації конфлікту, проте ця інформаційна війна не має жодних шансів на успіх.

За інформацією Державної прикордонної служби, польотів ворожих безпілотників вчора зафіксовано не було.

Вчора поблизу Горлівки 1 український військовослужбовець загинув та ще 1 – було поранено внаслідок підриву на мінах.

Співробітники Служби безпеки України виявили схованку із боєприпасами до реактивної установки «Град»

Схрон знаходився у лісосмузі на відстані 500 м від залізничної станції Асланове, що на північ від Маріуполя. Правоохоронці вилучили 7 снарядів, присипаних землею.

11 12

Правоохоронці викрили жінку, що постачала ліки для бойовиків на Луганщині

Колишній керівник обласного підприємства фармакологічної галузі незаконно залишилася на посаді після окупації Луганська. Під час активних бойових дій зловмисниця забезпечувала живу силу противника медикаментами для невідкладної допомоги. Також жінка організувала «склад», де  акумулювала медикаменти, які надходили з Росії, у тому числі у так званих «гумконвоях». Фармацевт бойовиків була затримана співробітниками СБУ на контрольованій українською владою території, куди вона приїхала за отриманням незаконно оформлених соціальних виплат.

Бійці Національної Гвардії, що охороняють Південноукраїнську АЕС, вдосконалювали свою професійну майстерність під час польового виходу

Протягом триденних занять гвардійці виконували бойові стрільби з БТР та інших видів озброєння, відпрацьовували тактичні дії підрозділу в обороні та наступі. Екіпажі БТР вдосконалили навички водіння та стрільби – як вдень, так і вночі. Спецпризначенці навчалися знешкоджувати колони противника на марші, а гранатометники – відпрацювали стрільбу з РПГ.

3931 3233 3435 36 37

Триває ротація правоохоронців на сході України

Полтавські правоохоронці повернулися у повному складі із зони проведення АТО, де вони забезпечували охорону громадського порядку. Після короткого відпочинку правоохоронці приступлять до виконання обов’язків вдома.

4142 4344 4546 47 48

Розповідь про українського солдата, який обороняє Маріуполь

Цей хлопець з позивним «Малий» був призваний під час третьої хвилі мобілізації. Більшість хлопців з його ротації вже давно демобілізувалися, «Малий» разом з друзями залишився і підписав контракт, оскільки має намір повернутися додому лише після Перемоги.

51

Більшість хлопців вже отримали статус учасника бойових дій, всі належні пільги та виплати.

Вони вже звикли до небезпеки, і саме такі солдати зараз складають кістяк оборони приморських рубежів. Їх професійна підготовка відшліфована бойовим досвідом. Окрім того, навколо Маріуполя збудована потужна лінія оборони.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар