РНБО: на Донбасі активізувалися російські снайпери (ФОТО)

Луганський напрямок. Єдиний епізод порушення режиму тиші зафіксовано біля Попасної, де по наших бійцях «працював» ворожий снайпер.

Донецький  напрямок. Поблизу сел. Зайцеве, що на північ від Горлівки, бойовики відкривали вогонь з кулемета. Стрільба велася з близької відстані в умовах щільної житлової забудови.

Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Між Авдіївкою і Спартаком також зафіксовано стрільбу снайперів бойовиків. Поблизу Красногорівки, між 1 та 2 годинами ночі, ворог кілька разів стріляв з гармат. За даними нашої розвідки, незважаючи на режим тиші, противник продовжує тримати на передньому краї значні сили, в тому числі важке озброєння, що підлягає відведенню відповідно до Мінських домовленостей.

Маріупольський напрямок. Тут зафіксовано політ ворожого безпілотника. Перемир’я тут, як і раніше, дотримується повною мірою.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 1 – було поранено під Авдіївкою.

Бандформування «ЛНР» перешкоджає діяльності представників ООН, що працюють в окупованому Луганську – бойовики вимагають від них залишити місто

За словами Заступника Генерального секретаря та Координатора надзвичайної допомоги Стівена О’Брайєна, безперешкодний та оперативний доступ гуманітарних організацій на підконтрольну бойовикам територію – зобов’язання окупаційної адміністрації, а невиконання цього зобов’язання – кричуще порушення міжнародного гуманітарного права, оскільки це ставить під загрозу життя людей напередодні зими. Вже зараз на окуповану територію неможливо доставити близько 16 тис. тонн гуманітарної допомоги, там не вистачає медикаментів та питної води.

З огляду на затишшя на фронті, тривають інтенсивні роботи з відновлення інфраструктури

Група цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України розпочала ремонт газопроводу поблизу с. Кримське Новоайдарського району Луганської області.

Частина газопроводу пролягає через окуповану територію, а також тут є заміновані ділянки. Для недопущення ворожих провокацій та стрілянини на місце проведення робіт прибули військові експерти, сапери та спостерігачі місії ОБСЄ. За день вдалося оглянути ділянку довжиною близько 1,5 км. Через велику кількість мін та нерозірваних боєприпасів роботи можуть тривати до двох тижнів.

18 11 12 13 14 15 16 17

У Слов’янську затримано двох бойовиків – батька і сина

Встановлено, що під час окупації міста вони добровільно вступили до лав ворога і протягом травня-липня 2014 року вартували на ворожому блокпосту, з якого проводилися систематичні мінометні обстріли українських позицій.

У затриманих вилучено 2 гранатомети, майже 100 набоїв різного калібру, декілька паспортів на ім’я різних осіб.

23 21 22

Водночас інший бойовик добровільно вийшов з лав НЗФ

СБУ продовжує програму з повернення громадян, які добровільно відмовилися від участі в бойових діях на боці окупантів. Встановлено, що чоловік прибув у Донецьк на початку року і був зарахований «рядовим-стрілком» до одного з бандформувань.

Він виїжджав у район м. Докучаєвськ, де чергував на ворожих блокпостах та намагався спостерігати за пересуванням українських військових підрозділів і техніки. До Вашої уваги – відео, де колишній бойовик розповість, чому він вирішив скласти зброю.

31

У Запорізькій області СБУ блокувала механізм відмивання грошей, які бойовики вкрали на окупованій території

Кошти перевозилися до інших областей України спільниками бойовиків з числа колишніх та теперішніх банківських працівників.

Незважаючи на те, що купюри були помічені спеціальним розчином, зловмисники обмінювали їх на іноземну валюту через тіньові фінансові канали. Потім гроші переправлялися назад на окуповану територію в розпорядження ватажків бандформування «ДНР» та «ЛНР». Під час обшуків у нелегальному обміннику в Мелітополі правоохоронці вилучили велику суму грошей, еквівалентну більш, ніж 800 тисячам доларів США.

43 41 42

У м. Щастя співробітники міліції спільно з військовослужбовцями ЗСУ знайшли  у відчиненому гаражі нелегальну зброю – кулемет ДШК та 2 гранатомети. Особа власника встановлюється.

Міністр оборони України відвідав поранених українських військовослужбовців, які лікуються у США

У рамках візиту до США генерал-полковник Полторак відвідав Військово-медичний центр Збройних сил Сполучених Штатів Америки, де ознайомився з організацією роботи американських медиків. Міністр оборони України особисто вручив нагрудні знаки та грошові премії українським військовим, які проходять лікування та реабілітацію на гостинній американській землі.

Один із них – полковник Ігор Гордійчук – начальник Київського військового ліцею ім. І.Богуна, Герой України, який отримав це високе звання за бої на Савур-Могилі.

54 51 52 53

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар