Потенційні кандидати у Кіровограді «окупували» дитячі майданчики

Потенційні кандидати на міського голову Кіровограда Артем Стриждаков та Рафаель Санасарян організовують спортивні свята для дітей, під час яких розповідають про «кандидатство». «Дитяче свято» організував і ймовірний кандидат у депутати міської ради Олександр Шамардін.

Про те, що Артем Стрижаков (ймовірно – самовисування) та Рафаель Санасарян (Радикальна партія Олега Ляшка) протягом останнього місяця систематично організовують спортивні свята для дітей, стало відомо з їхніх сторінок у соціальних мережах. На один такий захід у мікрорайоні «Шкільний» у місті Кіровограді потрапив і журналіст видання «Точка опори».

Захід анонсувався як свято «спорту та мистецтва» з організатором – депутатом Кіровоградської міської ради Артемом Стрижаковим. Але під час самого заходу йшлося про «кандидата на міського голову».

Під час спортивних заходів Рафаеля Санасаряна використовується символіка Радикальної партії Олега Ляшка. Зокрема, йдеться про турнір з більярду та дворові змагання з піднімання штанги, які відбулися 18 вересня.

Пакети з прізвищем ще одного потенціного кандидата на міського голову – Андрія Табалова (партія «Наш край), спостерігач ОПОРИ помітив 20 вересня серед подарунків на дитячому велотурнірі «РоверОк».

Потенційний кандидат у депутати Кіровоградської  міської ради Олександр Шамардін (партія «Рідне місто) 18 вересня провів дитяче свято у мікрорайоні «Кущівка». Анонси про захід було розміщено в громадському транспорті, зі сцени звучало оголошення про організатора – «Олександра Шамардіна», на території було розташовано намети з символікою партії «Рідне місто».

Фото спостерігачів ОПОРИ та з соцмереж

Формально, порушення норми ЗУ «Про місцеві вибори» не відбулося. Але після офіційної реєстрації кандидатів у депутати місцевих рад, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, такі заходи можуть мати ознаки порушення Закону України «Про місцеві вибори» ст. 54 п.6 ч.2 передбачає: «Підтримка місцевою організацією партії, яка висунула кандидатів на місцевих виборах, кандидатами від свого імені проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрацій фільмів, телепередач чи інших публічних заходів, а також проведення зазначених публічних заходів на підтримку місцевої організації партії, кандидата може здійснюватися лише у разі фінансування таких заходів із коштів власного виборчого фонду».

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що згідно ч. 2 ст.54 ЗУ «Про місцеві вибори», місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється.

За коментарями звертайтеся:

координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області Патруль Євгеній, : +380994263118

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар