Два десятки школярів потрапили до міськідділу міліції

Більше 20 учнів загальноосвітньої школи № 4 міста Кіровограда побували у міськвідділі міліції.

Захід відбувся у рамках проведення профілактичної роботи, спрямованої на попередження злочинності серед підлітків.
Начальник штабу Дмитро Худенко розповів дівчатам та хлопцям про чергову частину – місце, куди надходять усі повідомлення про скоєні злочини та інші правопорушення на території обласного центру. Зокрема, діти дізналися про роботу системи управління правоохоронними силами й засобами – ЦОРМ (центр оперативного реагування міліції), порядок реєстрації повідомлень і заяв та реагування на них, повідомляє Кіровоградський МВ УМВС України в Кіровоградській області.

Школярам продемонстрували можливості роботи камер відеоспостереження, розташованих на території міста, за допомогою яких правоохоронці слідкують за криміногенною обстановкою в обласному центрі й оперативно реагують на будь-які злочинні прояви.

Також учні мали можливість побачити кімнату для затриманих, яка знаходиться поряд з черговою частиною. На подвір’ї міськвідділу школярі оглянули міліцейський автомобіль. Продовжили гості екскурсію біля ізолятора тимчасового тримання, де їх ознайомили з умовами тримання зловмисників під вартою. Окрім цього, працівники міліції застерегли учнів від порушень правил дорожнього руху й наочно показали, які наслідки настають у протилежному випадку.

Школярам також продемонстрували і дозволили приміряти спецзасоби, які використовують у своїй роботі правоохоронці.
Цей день став для старшокласників справжньою подією. Діти отримали відповіді від працівників міліції на безліч питань та фотографувалися на згадку.

– Сподіваємось, що отримані знання убережуть дітей від самої лише думки про вчинення протиправних дій. Можливо хтось із підлітків, дізнавшись більше про професію правоохоронця, виявить бажання пов’язати з нею своє майбутнє, – наголосив очільник міськвідділу міліції Ігор Пайлик.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар