Українські, литовські і грузинські лялькарі запрошують кіровоградців на вистави (АНОНС)

Вже 45 років поспіль, щоосені, Кіровоградщина зустрічає учасників Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», яке присвячується корифеям українського професійного театру. Цього року на гостей свята очікують і лялькові вистави від кіровоградців та гостей міста і країни.

Цього разу учасники свята вшановуватимуть славетного театрального діяча – Марка Лукича Кропивницького.

Колектив Кіровоградського академічного обласного театру ляльок теж є постійним учасником театрального форуму. А починаючи з 2010 року, на своїй сцені, в рамках Свята, лялькарі теж проводять міні-фестиваль театрів ляльок.

Цього року формат Свята для театру ляльок розширився до міжнародного, бо крім українських колективів (з Києва, Запоріжжя, Кривого Рогу, Херсона, Хмельницького, Черкас, Чернігова), у фестивалі візьмуть участь і колеги з Литви та Грузії.

Паневежиський театр ляльок на колесах (єдиний на теренах Європи у такому форматі) щоліта відвідує юних глядачів у фургончику, запряженому парою чудових коней. І цей фургончик в одну мить перетворюється на театральну сцену, де і розгортаються різні казкові події. Директор театру, Антанас Маркуцкіс, у 2003 році в Копенгагені був удостоєний Міжнародної премії Г.-Х. Андерсена.

Батумський державний театр ляльок і юного глядача теж є постійним гостем і учасником багатьох міжнародних театральних фестивалів, у тому числі на теренах України. Його оригінальні постановки завжди відзначалися вагомими нагородами і дипломами.

Обидва колективи представлять кіровоградським глядачам виставу за казкою Ш.Перо «Червона Шапочка», але сценічні версії відомого твору у виконанні закордонних митців значно відрізняються.

Починаючи з 23 вересня, двічі й тричі на день, на сцені кіровоградських лялькарів розгортатиметься, нова цікава казкова історія.

Довідки за тел. (0522) 24-28-94, 24-37-76 ; на сайті театру www.puppets.kr.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар