10 викрадених в Кіровограді машин знайшли в металобрухті (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Повідомлення до міліції про угони транспортних засобів почали надходити на початку року. Здебільшого потерпілими ставали жителі обласного центру, які залишали свої автомобілі без нагляду не більше ніж на 10-15 хвилин.

У результаті проведених оперативно-розшукових дій правоохоронцям врешті вдалося вирахувати особи крадіїв. Ними виявилися двоє жителів Херсона, 30 та 32 років, раніше судимих за скоєння угонів у рідному місті.

Як з’ясувалося, після того, як обидва зловмисники відбули покарання у місцях позбавлення волі і врешті повернулися додому, відразу вирішили вдатися до звичних методів заробітку і подалися до Кіровоградської області.

За раніше відпрацюванню схемою зловмисники відслідковували у центрі міста залишені без нагляду автомобілі, за допомогою спеціальних відмичок зламували замки на дверцятах та замках запалення і негайно тікали з області польовими шляхами.

Потім крадена автівка потрапляла на шрот, де за лічені години перетворювалася на купу запчастин. У середньому за один автомобіль зловмисники «заробляли» близько тисячі доларів. Отримані кошти використовували на власні потреби, після чого бралися за пошуки знову.

У такий спосіб зловмисникам вдалося викрасти та розібрати більше десяти транспортних засобів. Серед потерпілих жителі Херсонщини, Кривого Рогу та Кіровограда.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років із конфіскацією майна.

Прес-служба УМВС України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар