Найстарший член ТВК на Кіровоградщині був зв’язківцем УПА (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Григорчуку Віталію Степановичу, члену Голованівської територіальної виборчої комісії від політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Свобода” 78 років! Спостерігач ОПОРИ не міг оминути увагою цікавий факт і вирішив поспілкуватися з Віталієм Григорчуком.

Свою розповідь найстарший член ТВК розпочав про батька Степана Пантелеймоновича, який в 1917-1920 рр. воював в загонах січових стрільців проти регулярних військ Польщі на Західній Україні, а в 1942 році зі своїми однодумцями організував курінь УПА від проводу Уманського УПА «Остапа», який тоді знаходився у «Зеленій брамі», що на Кіровоградщині.

В 1952-1957 роках на Івано-Франківщині (на той час Станіславщині) Степан Пантелеймонович був директором Будинку інвалідів, допомагав УПА в боротьбі за незалежність України, а Віталію Степановичу випадала роль зв’язківця.

голованівськВіталій Степанович багато років працював начальником цеху Межиріцького вітамінного заводу. Вийшовши на пенсію, бере активну участь у політичному та громадському житті. Неодноразово був спостерігачем на виборах, на початку 90-х підтримував Народний Рух України за перебудову.

Крім того, Віталій Григорчук є чемпіоном Європи з пауерліфтингу 2005 року серед ветеранів у легкій вазі. А до цього був п’ятиразовим чемпіоном України, і до речі, на свої 78 років виглядає досить жваво.

Свою участь на виборах у територіальній виборчій комісії Віталій Степанович, пояснив тим, що хоче, щоб виборчий процес пройшов без порушень і щоб кожен чесно виконував свою роботу в комісії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар