На Кіровоградщині поменшало виборців (ІНФОГРАФІКА)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Показник кількості виборців це вагома складова планування виборчого процесу. Від цього показника залежить і кількість депутатських місць в місцевих радах і розрахунок ресурсів для планування передвиборної агітації.

Якщо коротко – то кількість виборців в області зменшилась. Це прогнозоване зменшення адже смертність перевищує народжуваність. Так за період з останніх виборів кількість виборців зменшилась на 3546 осіб, або на 0.45%.

Але якщо брати зміну кількості у розрізі територіальних одиниць, то ситуація не однакова. Так у м. Кіровоград виборців стало більше на 5607. Ще у чотирьох територіальних одиницях спостерігається позитивна динаміка збільшення – м. Олександрія, Петрівський район, Кіровоградський район та м. Знам’янка. Найбільше зменшення виборців у Новоукраїнському районі – 1126 виборців.


Якщо проаналізувати збільшення\зменшення кількості виборців у відносному виразі – то картина наступна.

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар