Як знам’янчани перейменовують вулиці

У соціальних мережах та у пресі всюди читаємо про громадські обговорення щодо перейменування деяких міст та їхніх вулиць. Про ситуацію у Знам’янці розповідає місцевий новинний ресурс.

Ситуацію коментує секретар Знам’янської міської ради Надія Адамович: «Восьмого вересня відбулося засідання топонімічної комісії, яка затвердила пропозиції щодо перейменування п’яти вулиць. Таке рішення було прийнято на основі опрацьованих анкет, які заповнювалися громадянами-мешканцями вулиць, назву яких пропонується змінити. Тож до рішення сесії будуть запропоновані наступні зміни: вул. Леніна на вул. Центральна (це її історична назва), вул. Ворошилова – вул. Переможців (мешканцям було запропоновано дві назви – Олександрійська та Холодноярська, але вони самі прийняли остаточне рішення, мотивуючи це тим, що на території мікрорайону знаходиться меморіал загиблим воїнам), вул. Дзерджинського – вул. В’ячеслава Чорновола, вул. 30 років ВЛКСМ – вул. Деповська.

Крім того, на опрацюванні знаходиться ще півтори тисячі анкет щодо зміни назв вул. Калініна, Фрунзе, Жовтневої та Крупської. Хочу наголосити на тому, що ми надіслали листи у реєстраційну службу юстиції, БТІ та паспортний стіл, у зв’язку з цим усі зміни у документації громадян будуть проводитись безкоштовно. Мешканці вулиць з новими назвами не повинні відразу вносити зміни до паспорту, а у разі необхідності їм це зроблять автоматично у відповідних установах».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар