На Кіровоградщині оголошено конкурс патріотичних творів

У четвер, 10 вересня, громадська організація Об’єднання українок «Яворина» Кіровоградщини спільно з Новоархангельською районною бібліотекою та за підтримки відділу освіти, молоді та спорту Новоархангельської РДА оголосили конкурс на кращий героїко-патріотичний твір серед учнівської молоді району.

Конкурс буде проходити в два етапи і триватиме до 14 жовтня. Приурочити конкурс організатори вирішили до Дня захисника України, який віднедавна відзначається на Покрови. Своєрідне «розумове змагання», як жартівливо висловлюється голова «Яворини» Кіровоградщини Наталія Терновенко, проводитиметься з метою національно-культурного відродження України, популяризації української мови, а також формування у молоді патріотичних почуттів за допомогою засобів художнього слова.

Обираючи тему твору, особливу увагу організатори приділили питанню виховання у дітях та молоді відчуття любові до рідної землі. Серед окреслених завдань, які одночасно будуть і критеріями визначення переможців, визнали головними чітке розуміння конкурсантами поняття «Незалежність України», власне бачення проблем українського вояцтва. Великою перевагою буде використання і актуалізація в творах історичної правди. Тож, тема твору є широкою і цікавою – «Ми на своїй землі».

«Цим конкурсом ми хочемо звернути увагу як дітей, так і педагогів на важливість плекання у собі й своїх близьких любові до Батьківщини, а також глибокої поваги до людей, які стоять на варті її Незалежності. Ми сподіваємося сприяти дітям у вихованні відданості своєму народові, гордощів за нього. Одночасно, як організатори, ми сподіваємось виявити обдарованих і талановитих дітей, розвинути їх творчі здібності. Власні погляди нового покоління на історичні події, на сучасне і майбутнє дуже відрізняються він поглядів старших людей. Діти дивляться на світ не зашореними очима, вони позбавлені дорослих сумнівів. Тому пошук раціонального зерна в дитячих роздумах – дуже корисний досвід в першу чергу для нас, тих, хто стоптав у житті не одну стежку розчарувань і невдач. Саме тому в такий тяжкий час ми хочемо привернути увагу до дитячих бачень проблематики збереження цілісності України, захисту її суверенності і поступу нації у майбутнє», – прокоментувала ініціативу проведення конкурсу Наталія Терновенко.

Організатори запевняють, що найкращі твори будуть опубліковані в районній пресі, а також обіцяють цінні призи переможцям. Тому є сподівання, що діти з захватом сприймуть подібну ініціативу і запропонують на розгляд журі якісні і цікаві твори.

Нагородження переможців відбудеться 14 жовтня під час урочистостей на честь захисників України.

Також «яворинки» анонсують проведення акції «Листівка солдату», яка також стартує 10 вересня. Написати свої побажання й привітання з Днем захисника України мешканці Новоархангельщини зможуть до 7 жовтня 2015. Того ж дня організатори відправлять листівки на передову російсько-української війни, щоб кожен із вояків мав нагоду посміхнутися щирому побажанню і відчути увагу до себе.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар