Зведені дані щодо ситуації у зоні АТО (РНБО)

Основні події, що сталися на сході України за минулу добу.

Луганський напрямок

Тут відбулася одна збройна провокація противника. Близько 10 хвилин бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів в районі м. Щастя. За фактами, які повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник, також вчора внаслідок вибуху невстановленого вибухового пристрою була поранена жінка, що мешкає в Станиці Луганській.

Донецький напрямок

Зафіксовано 2 епізоди порушення режиму тиші з боку ворога. Бойовики відривали вогонь зі гранатометів і стрілецької зброї південніше Авдіївки та східніше Мар’їнки. Під час однієї з провокацій було поранено українського військовослужбовця.

Маріупольський напрямок

Як і раніше, – повне затишшя.

Плідно працюють правоохоронні органи у Маріуполі – тут затримано двох колишніх членів НЗФ

Встановлено, що минулого року два чоловіки приїхали в окупований Новоазовськ та почали співпрацювати з окупантами.

Один із них поїхав до тренувального табору на території РФ, де він отримав навички водія танка. За словами затриманого, його інструктором був кадровий офіцер Збройних Сил РФ, а на базі, де проходило навчання, було багато нової бронетехніки без розпізнавальних знаків. Чоловік зізнався, що перегнав з Росії у Новоазовськ 6 танків Т-72. У квітні 2015 року обоє колаборантів залишили Новоазовськ.

Співробітники СБУ затримали інформатора бойовиків

Ним виявився уродженець м. Красноармійськ Донецької області, який з власної волі пішов на контакт з окупантами та запропонував їм послуги зі збору інформації про сили АТО. Працюючи електриком у місті Селидове на Донеччині, він збирав інформацію про переміщення та дислокацію сил АТО під час проведення ремонту електромереж та підключення українських блокпостів до електроживлення. Пізніше ці відомості використовувалися бойовиками для проведення артобстрілів наших позицій.

00

У Запоріжжі Служба безпеки України затримала двох місцевих мешканців, які розповсюджували в Інтернеті антиукраїнські матеріали

Зловмисники підтримували тісні контакти з представниками російських спецслужб. За їх вказівкою вони займалися дестабілізацією суспільно-політичної обстановки в регіоні.

14 11 12 13

Служба безпеки України продовжує реалізацію програми повернення на територію, підконтрольну Україні, громадян, які добровільно вийшли з лав НЗФ

До своїх рідних повернулося ще двоє чоловіків з Авдіївки та Слов’янська. Після звільнення цих міст українськими військами, вони переховувалися на тимчасово окупованих територіях.

21 22

Ці громадяни добровільно звернулися до органів міліції із заявою про участь у незаконних збройних формуваннях, зізналися у протиправних діях та погодилися надавати допомогу слідству. До Вашої уваги демонструється відео, у якому один з них мотивує своє рішення.

Також трьом мешканцям Житомирщини, які воюють у лавах банфдормувння «ДНР», заочно оголошено про підозру

Співробітники СБУ провели обшуки за місцем їхнього проживання. Вилучено предмети і документи, що підтверджують вину підозрюваних, а також наркотики та більше 45 кг бурштину. Встановлено, що ці люди добровільно вступили до лав НЗФ та пройшли вишкіл у центрах підготовки на окупованій території. Документально підтверджено, один з підозрюваних здійснював безпосереднє керівництво обстрілами позицій сил АТО у Донецькому аеропорту. Також вони займалися вербуванням бойовиків.

У м. Щастя Луганської області виявлено підпільний «арсенал»

Серед вилученого – понад 20 гранатометів, ручні гранати, тротилова шашка та більше 2000 набоїв.

34 31 32 33

Також неподалік Щастя співробітники  СБУ виявили схованку з двома ПЗРК «Ігла-1».

41

Засоби ураження передано до однієї з частин ЗСУ.

Тривають навчання «Сі Бриз-2015»

Вчора українські військові разом зі своїми іноземними партнерами виконали парашутне десантування, провели візуальний пошук кораблів, які зазнали аварії, та заходи порятунку та евакуації екіпажів.

Також вчора під час навчань Військово-Морські Сили Збройних Сил України виявили два військові кораблі Чорноморського флоту РФ, які вже не перший день виявляють неприховану цікавість до навчань. Зважаючи на те, що подібне відбувається в умовах агресії Російської Федерації проти України, в море вийшли чергові сили українського флоту, а в небо була піднята морська авіація. Втім, дії російських кораблів жодним чином не вплинули на хід навчань.

Вчора півтори сотні демобілізованих десантників повернулися додому після року служби на передовій

В урочистій обстановці воїни 80-ї бригади були демобілізовані у Львові. На стройовому плацу бригади відбулась церемонія прощання із Бойовим Прапором військової частини. Демобілізовані воїни упевнені, що патріотичний дух і упевненість їхніх співвітчизників не згасне та вони продовжать почесну справу із захисту України від агресора.

51 52 53 54 55 56 57 58

На Дніпропетровщині та Запоріжжі завершуються навчальні збори офіцерів запасу

В ході польових занять їх навчають прийомам ведення бою та основам тактичної медицини, особливостям оборони стратегічних об’єкті. Бійці виконували стрільби з пістолета Макарова, автоматів Калашникова, ручних кулеметів та гранатометів, а також здійснили метання бойових гранат.

??????????????????????????????? ?????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Тим часом танкісти надійно захищають південь Донецької області

Відповідно до Мінських угод, наші танки були відведені на визначену відстань. Проте особовий склад з користю використовує кожен день – з танковими екіпажами проводиться інтенсивна бойова підготовка – як вдень, так і вночі. Під час занять танкісти відпрацьовують комплекс завдань, зокрема, стрільбу штатним снарядом та взаємодію з іншими підрозділами сил АТО. У випадку агресивних дій окупантів вони дуже швидко підтримають наші передові підрозділи вогнем і бронею.

79 71 72 73 74 75 76 77 78

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар