Фермерське господарство у Гайворонському районі звільнити самовільно зайнятло 50 га землі

Прокуратура Гайворонського району звернулась до суду з позовною заявою щодо звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 50 га, розташованих на території Солгутівської сільської ради.


Факт незаконного користування сільськогосподарською землею виявлено прокуратурою району завдяки своєчасному залученню в ході досудового розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 197-1 КК України Управління контролю за використанням та охороною земель Держсільгоспінспекції в Кіровоградській області, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Останніми встановлено, що на вищевказаних земельних ділянках знаходяться посіви кукурудзи одного з фермерських господарств району. Проте, відповідно до офіційних даних вказана земля належить державної власності у користування нікому не передана.

Зважаючи на викладене прокурор району звернувся до суду з вимогою звільнити самовільно зайняті земелі та стягнути з фермерського господарства в дохід місцевого бюджету сільради 60 тис. грн. майнової шкоди.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар