Кіровоградців чекає тиждень книжкового відпочинку

З 7 вересня у відділі популяризації книги буде оформлена книжкова виставка «Бездомність?! Сувора дійсність». Бездомність, яка останнім часом набула суттєвого поширення як в Україні, так і в країнах Європи, потребує постійного вивчення та аналізу, розробки системи заходів, спрямованих на зменшення кількості бездомних людей. Одним із важливих методів вирішення проблеми є запобігання бездомності чи її профілактика. Дана виставка розкриває проблему з різних точок зору та пропонує європейський досвід подолання бездомності.

З 9 вересня відділ абонементу презентує книжкову виставку до Дня фізичної культури і спорту «Citius, altius, fortius», що в перекладі означає «Швидше, вище, сильніше». Вислів вперше був сказаний французьким священником Анрі Дідоном на відкритті спортивних змагань в його коледжі. Ці слова сподобались Пьєру де Кубертену, який вирішив, що саме ці слова віддзеркалюють мету атлетів усього світу. Сьогодні вислів є олімпійським девізом. Виставка розповідає про видатних спортсменів світу та їх досягнення,  спортивні змагання та улюблені види спорту.

З 10 вересня у відділі мистецтв буде оформлено книжкову  виставку «Пізнаємо світ через кінематограф», присвячену Дню українського кіно. На виставці буде представлені біографії видатних акторів та режисерів, історія кіномистецтва України та зарубіжних країн.

11 вересня з 15.00 до 18.00 запрошуємо усіх бажаючих долучитися до святкування Дня фізичного здоров’я та спорту, та відвідати локацію бібліотеки в Ковалівському парку. До вашої уваги буде представлено книжкову виставку «Citius, altius, fortius» («Швидше, вище, сильніше»), яка розповідатиме про фізичну культуру, різні види спорту та історію олімпійських ігор. Ви зможете взяти участь в інтелектуальних вікторинах та цікавих спортивних конкурсах. Також на згадку про захід усі бажаючі зможуть отримати спортивний арт-розпис на тілі.

13 вересня з 12.00 до 15.00 після літніх канікул відновить свою роботу студія творчого настрою «фАРТ». Тема першого засідання нового сезону буде присвячено плануванню діяльності студії. Нові та постійні члени студії висловлять свої побажання, щодо тематики майстер-класів та стануть учасниками «hand-made сюрпризу» від бібліотекарів. Участь у засіданнях як завжди безкоштовна.

Запрошуємо усіх небайдужих кіровоградців долучатися до Всеукраїнської  програми  збору та утилізації пластикових пляшок та кришок для подальшої переробки та виготовлення протезів та їх частин для воїнів АТО. Акція відбувається за ініціативи благодійного фонду «ОВЕС».  Пункт збору кришок з пластикових пляшок знаходиться на першому поверсі бібліотеки.

Триває акція всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна». Запрошуємо усіх кіровоградців долучатися до благодійної акції та передавати  книги для військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО.

Триває запис на безкоштовні фотосесії в рамках фотопроекту «Скажи, яку книгу ти читаєш – я скажу, хто ти». Оберіть свою улюблену книгу, придумайте образ і приходьте до бібліотеки за гарними фотознімками.

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва ім.О.М.Бойченка

тел. 0954712767 Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності;

0669457664 Корінь Христина Володимирівна – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності.

Адреса: вул. Декабристів 6\15. Сайт: http://www.lib.kr.ua  

Працюємо щодня з 9.00 до 18.00, вихідний — субота.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар