РНБО: терористи відновили збройні провокації в районі Донецького аеропорту (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На луганському та маріупольському напрямку продовжує зберігатись повне затишшя. Про це повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Олександр Мотузяник.

Збройні провокації з боку бойовиків зафіксовані лише на Донецькому напрямку. Здебільшого застосовується стрілецька зброя та гранатомети. Зокрема, тричі порушувався режим тиші в районі Світлодарського водосховища. Один раз бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї поблизу Зайцевого, що на північ від Горлівки.

Протягом дня противник здійснив кілька нетривалих збройних провокацій в районі Донецького аеропорту, а саме поблизу Авдіївки, Опитного та Пісок.

Незважаючи на загальну стабілізацію ситуації у зоні АТО, мають місце поодинокі випадки застосування бойовиками забороненого озброєння. Так, у Мар’їнці ворог обстрілював українські позиції з танка та 120-мм міномета. В межах Донецької та Луганської областей прикордонники зафіксували політ 5 безпілотників ворога.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців не було, 5 наших воїнів отримали поранення.

Українські військові продовжують відточувати свою бойову майстерність

Поблизу Миколаєва, на військовому полігоні «Широкий Лан» проходять тактико-спеціальні навчання підрозділів оперативного командування «Південь». Особлива увага приділяється стану підготовки техніки, зброї, морально-психологічного та тилового забезпечення підрозділів. Після закінчення навчань підрозділи повернуться на Донеччину та Луганщину.

13 11 12

Також на миколаївському полігоні підвищує свою бойову майстерність окремий штурмовий батальйон «Айдар» Збройних Сил України. Нещодавно у батальйоні було проведено реорганізацію: змінився штат, керівний склад, здійснено ротацію особового складу.

24 21 22 23

Триває ротація у підрозділах сил АТО на сході України

У Дніпропетровськ із зони проведення антитерористичної операції повернулися демобілізовані військовослужбовці окремого мотопіхотного батальйону, які упродовж тривалого часу виконували поставлені бойові завдання на сході України.

34 31 32 33

Також до Черкас повернувся зведений загін міліціонерів, бійці якого несли службу в Донецькій області. Там вони, серед іншого, здійснювали охорону стратегічно важливої Вуглегірської ТЕС.

41

В той же час, після тримісячної перерви, міліціонери спецбатальйону «Чернігів» знову вирушили у зону АТО. Півсотні бійців цього разу вирушили в Донецьку область, в місто Курахове. Більшість співробітників у складі батальйону — досвідчені правоохоронці, які не вперше їдуть у відрядження на Донбас. Вони вже мають досвід і вогневих сутичок з бойовиками, і налагодження контакту з місцевим населенням.

56 51 52 53 54 55

Служба безпеки України виявила великий арсенал зброї та боєприпасів

У лісовому масиві неподалік автотраси «Артемівськ-Лисичанськ» виявлено схованку з двома протитанковими керованими ракетами, сорока реактивними протитанковими гранатами різної модифікації, а також майже сотню ручних гранат, 15 тисяч набоїв різного калібру, постріли до гранатометів, порохові заряди та тротилові шашки.

64 61 62 63

Серед української молоді дедалі більшої популярності набувають військові спеціальності

Так, у Миколаєві в навчальному центрі Військово-Морських Сил Збройних Сил України курсанти навчальної роти вже склали Військову присягу на вірність Українському народові. До їх підготовки залучалися інструктори — учасники Антитерористичної операції, які проходять службу в навчальному центрі ВМС ЗС України. Також військову присягу склали курсанти академій Національної гвардії та Служби безпеки України.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Українські військові допомагають місцевим мешканцям

5-6 вересня м. Слов’янськ святкує своє 370-річчя і водночас – 72-гу річницю звільнення від німецької окупації в Другій світовій війні.

Вагому допомогу мешканцям міста в організації та проведенні урочистостей надали військовослужбовці окремої аеромобільної бригади ЗС України. Українські десантники організували урочисте відкриття фестивалю, польову кухню, та пригостили всіх гостей солдатською кашею.

89-1 81 82 ??????????????????????????????? 84 85 ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? 89

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар