Кіровоградцям розкажуть про кіно й архітектуру (АНОНС)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

З 7 по 30 вересня відділ мистецтв наукової бібліотеки ім. Чижевського проводить безкоштовну акцію «Мистецтво нас єднає». Адже саме мистецтво відіграє величезну роль у нашому житті, воно змушує нас замислюватися над важливими проблемами і речами, що відбуваються навколо нас, впливає на свідомість людини і не залишає нас байдужими. До уваги викладачів – книжкові перегляди, екскурсії та лекції мистецько – краєзнавчого спрямування.

З питань організації заходів звертайтеся за телефоном 099 655 33 09 (Світлана Анатоліївна).

У вересні в Україні святкується День українського кіно. Професійне свято працівників кінематографії – День українського кіно – відзначається щорічно другої суботи вересня. Запрошуємо 9 вересня о 15.00 на великий захід, присвячений Дню кіно. Відділ мистецтв організував зустріч-презентацію «Українська анімація 30-х років ХХ століття. Художник Євген Горбач». Донька майстра Мар’яна Дорошенко підготувала розповідь-презентацію про життя батька – художника Євгена Горбача, який 15 років працював художником-мультиплікатором на Київській кінофабриці «Українфільм», а також представить його живописні роботи. Після презентації у кіноклубі «Екран» відбудеться перегляд казок УкрАніма: «Казка про місячне сяйво» (1968 рік) та «Опасно свободный человек» (2005 рік) до 80 – річчя від дня народження народного художника України Радна Сахалтуєва. Сучасні версії казок сподобаються і маленьким глядачам, і тим, хто виріс на казках про народних супергероїв. Початок о 15.00. Вхід вільний.

У відділі документів з економічних, технічних та природничих наук розпочала роботу виставка кращих дипломних проектів 2015 р. студентів Кіровоградського будівельного коледжу за спеціальністю “Архітектурне проектування та внутрішній інтер’єр”. Виставка діятиме до 20 вересня 2015 року.

Щодня з 10.00 до 19.00 у відділі документів іноземними мовами (ІІ поверх) всі бажаючі можуть пограти на дитячому майданчику, де є різноманітні настільні ігри, пазли, які допомагають у вивченні іноземних мов. Також є Kinect (безконтактна сенсорна гра). Щоб активізувати сенсор, не потрібно ніяких дротів і підключень, лише змахни рукою і грай. Поспіши до бібліотеки! Послуга коштує 3 грн. 50 коп. за 15 хв.

Літній читальний зал „Бібліотека під зеленими вітрилами” працюватиме в суботу, 12 вересня, з 14:00 до 18:00 в парку відпочинку «Ковалівський». Ми робимо акцент на книгу й читання, тож запрошуємо до парку переглянути книжкові новинки. А якщо у вас є книги, які ви вже не читаєте, можете принести до літнього читального залу або в обласну бібліотеку ім. Д.Чижевського, яка проводить акцію «Бібліотека українського воїна» – збір книг для бібліотек місцевих військових частин.

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар