Зведені дані щодо ситуації у зоні АТО (РНБО)

Ситуація на сході України залишається достатньо стабільною. Вчора відбулося 5 епізодів порушення режиму тиші з боку противника. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Луганський напрямок

Тут відбулася збройна провокація противника у с. Кримське, що на північ від Бахмутської траси – протягом півгодини ворог вів вогонь з гранатомета.

Донецький напрямок

Бойові дії вчора велися лише в районі Донецького аеропорту. На захід і південь від Авдіївки бойовики тричі відкривали вогонь по українських позиціях зі стрілецької зброї і гранатометів. Поблизу Опитного ворог здійснив кілька пострілів зі 82-мм міномета.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, поранених немає.

Українські спецслужби попереджають терористичні акти, інспіровані Росією

СБУ ліквідувала організовану злочинну групу у складі 4 осіб, що планувала теракти у Києві. Зловмисників було затримано «на гарячому» – біля пункту прийому волонтерської допомоги для бійців АТО. Під час затримання вони встигли підірвати гранату РГД. Зловмисники виявилися членами однієї з проросійських громадських організацій. Організатором банди був уродженець острова Сахалін в Росії. Сам організатор після теракту планував негайно виїхати в окупований Крим.

12 11

Також оперативники спільно з прикордонниками попередили спробу вивезення продукції військового призначення до Росії. На Харківщині затримано три автомобілі, які намагалися перетнути кордон в об’їзд митниці. У вантажівках були виявлені мікросхеми, які використовуються у ракетно-космічній галузі.

23 21 22

В рамках ротації зі сходу України повернулися додому львівські працівники Державтоінспекції. Протягом місяця ці хлопці несли службу на блокпостах, стежили за безпекою дорожнього руху.

31 32 33

За матеріалами, підготовленими командою Українського Кризового медіацентру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар